Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Συγκεντρώνουμε βιβλία που θα στηρίξουν πνευματικά τους συνανθρώπους μας

Τα βιβλία της προτεινόμενης λίστας είναι ιδανικά για ανθρώπους, που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα το βάθος της Πίστης μας και της Πνευματικής ζωής. 

Ο Χίτλερ ήταν οφσάιντ

Υπάρχει μια διεθνής παράγκα που επιτρέπει σε αμαρκάριστους αστυνομικούς να μπουκάρουν σε ξένες χώρες και να... σκοράρουν

Η είδηση είναι ότι ο SYRIZA έχει ένα όργανο που λέγεται «Συντονιστικό για το Προσφυγικό». Εκπρόσωπος του οργάνου, ο Γιώργος Κυρίτσης, τον οποίον βάζουμε δι' ολίγον στον μούσκιο και θα ασχοληθούμε με εκείνον λίγες λέξεις αργότερα. Εικαζόταν (μέχρι να ανακαλυφθεί το μυστηριώδες όργανο του SYRIZA) ότι το μόνο αξεσουάρ που διέθεσε αυτό το κόμμα για το Προσφυγικό ήταν εκείνο της Χριστοδουλοπούλου - το γνωστό σε όλους φουσκωτό, που τρύπαγε στο Αιγαίο και στη συνέχεια γινότανε κάτι σαν τρανσφόρμερ. Από τρύπια βάρκα μετασχηματιζόταν σε πολυεργαλείο σολάριουμ της Ομονοίας, το οποίο είχε και την έξοχη επιλογή του διακτινισμού. Πατούσες ένα κουμπί και ο πρόσφυγας - λαθρομετανάστης, που ήρθε εδώ έπειτα από την ανεπίσημη μεν αλλά ελκυστική πρόσκληση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, «χανόταν» σε άλλη χώρα. Ενώ λιαζόταν αμέριμνος και υπολόγιζε το ύψος της επένδυσης που θα έταζε στον Μάρδα (που περιμένει ακόμα τους πλούσιους βεδουίνους) ακουγόταν η λέξη «εξαφανιζόλ» και... εξαφανιζόταν.

Αλβανίδα Υπουργός Πολιτισμού: Θα κρατήσουμε τις ορθόδοξες εκκλησίες για συναυλίες

Εξηγήσεις αναφορικά με την αμφιλεγόμενη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να παραχωρήσει σε ιδιώτες τη χρήση πολιτιστικών μνημείων συμπεριλαμβανομένων μοναστηριών και εκκλησιών, έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας, Μιρέλα Κουμπάρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο της αλβανικής εφημερίδας Gazeta Shqiptare και δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου.

Η κ. Κουμπάρο ισχυρίστηκε πως ο λόγος της παραχώρησης των πολιτιστικών μνημείων σε ιδιώτες είναι η αδυναμία του αλβανικού κράτους να τα διαχειριστεί καθώς οι οικονομικοί πόροι του Υπουργείου Πολιτισμού δεν επαρκούν για την κάλυψη των εξόδων φύλαξης, αναστήλωσης και διαχείρισης των μνημείων.

Νηστίσιμο Εκμέκ: Αγιορείτικη συνταγή

Τα γλυκά είναι μια απόλαυση, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να στερηθεί λόγω Σαρακοστής. Πολλά, μάλιστα, από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πιο υγιεινή. Ένα από αυτά είναι και το νηστίσιμο εκμέκ.