Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ράλλυ Ακρόπολις 2011 - Στο νήμα!

Συναρπαστικό σε εξέλιξη αποδείχθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις 2011, με τον τελικό νικητή να κρίνεται τη σημερινή τελευταία ημέρα του αγώνα. Τέσσερις οδηγοί ξεκίνησαν σήμερα με πιθανότητες για τη νίκη. Ο Sebastien Loeb ήταν εκείνος που άνοιγε και πάλι το δρόμο, με τους Sebastien Ogier, Petter Solberg και Mikko Hirvonen να ακολουθούν. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003 βρέθηκε εκτός μάχης από νωρίς, ενώ ο Hirvonen πλησίασε επικίνδυνα τους δύο οδηγούς της Citroen.

Όποιος σχεδιάζει... ύπουλα, σχεδιάζει καλά.

Από αύριο ξεκινά, σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους, ο αγώνας των υπαλλήλων της ΔΕΗ κατά του ξεπουλήματος της εταιρείας για ένα κομμάτι ψωμί.

Η ΔΕΗ, ένας κολοσσός για τα δεδομένα της χώρας, με σημαντική στρατηγική θέση στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα της πατρίδας μας.

Μια εταιρεία που παρά την αφαίμαξη και το στραπατσάρισμα που προσπαθούν να της κάνουν, συνδικαλιστές, πολιτικοί και ανταγωνιστές ζει και βασιλεύει.

"Άκου τη μπάντα"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το ποίημα του Άγγλου ποιητή Ντέϊβιντ Χέρμπερτ Λώρενς "Άκου τη μπάντα" δίνει μια εικόνα του σημερινού ανθρώπου και του χάους μέσα στο οποίο ζει. Αυτός είναι ο λόγος που το παραθέτω εδώ σε μια πρόχειρη μετάφραση δική μου, η οποία λόγω ελλείψεων του μεταφραστή αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι. Λέει λοιπόν το ποίημα αυτό: