Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΓΑΒΑΛΑΣ - ΠΟΛΥ Σ' ΑΓΑΠΩ

Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Κορυφή Brocken, της οροσειράς Harz, στην Γερμανία. Σε υψόμετρο 1142 μέτρων το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα. Αριστερά βλέπετε το κτήριο ύψους 53 μέτρων όπου λειτουργούσε ο παλαιότερος τηλεοπτικός αναμεταδότης στον κόσμο. Δεξιά στο βάθος διακρίνεται το κτίσμα που φιλοξενούσε τους τεχνικούς και τον σχετικό υποστηρικτικό εξοπλισμό.

Οργή ... αντικατοπτρισμός του εαυτού μας


Ο θυμός, η οργή και το μίσος για τον συνάνθρωπο μας είναι ένας αντικατοπτρισμός του εαυτού μας που όμως αρνούμαστε να τον αποδεχτούμε.

ΚΑΒΑΝΤΖΑΡΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΝΕΑΡΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΗ ΛΕΜΟΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ, ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έγινε γνωστή σήμερα η κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τη συγκρότηση εννεαμελούς ομάδας εργασίας, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την αναθεώρηση του μισθολογίου και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Η παραγωγή γνώσης (για την Κλιματική Αλλαγή)

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι μία απόλαυση, όαση στην νεοελληνική υποβάθμιση. Ενώ, λοιπόν, δεν άγχομαι όταν βλέπω φλουό ή λαδί πράσινες ιστοσελίδες να διαφημίζουν αιώνια νεότητα αν βάλεις φωτοβολταϊκά με 20ετές δάνειο και υποθήκη στο σπίτι σου (εσείς και η Τράπεζα να άγχεστε για αυτό, εγώ, απλά ενοχλούμαι, γιατί ΕΓΩ θα πληρώνω το feed in tariff μέχρι να το κόψει η επόμενη ΥΠΕΚΑ), άγχομαι όταν βλέπω παραγωγή ψεύτικης, παραπαλανητικής, αμφιλεγόμενης, ύποπτης και πιθανώς δόλιας γνώσης από σοβαροφανή ιδρύματα. Και, φυσικά, αναφέρομαι, σε τι άλλο; στην Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή.

Ο Τρόι, η Θεοδώρα και ο Παΐσιος

Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη Κυριακή, όταν θα κριθεί ο πρωταθλητής, αρχίζει και κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο. Ελάχιστοι όμως είναι τόσο μυημένοι ώστε να γνωρίζουν την ιστορία του Τρόι Πολαμάλου, του κορυφαίου αμυντικού των πρωταθλητών Πίτσμπουργκ Στίλερς. Γνωρίζουν τον αθλητή (safety η θέση του στο φούτμπολ) αλλά.

Αύξηση 30% στις αποδοχές των δημάρχων του Καλλικράτη

Την ώρα που οι μισθοί στην χώρα πέρνουν τον κατήφορο. Και ενώ μετά τον νέο σχέδιο νόμου του Καλλικράτη από το Υπ.Εσωτερικών άφηναν να εννοηθεί για περικοπές και ψαλίδισμα των μισθών των αιρετών των δήμων δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Για να δούμε όμως τι πραγματικά θα καρπωθούν οι δήμαρχοι και τα συμβούλια τους την ώρα που οι μισθοί στην χώρα έχουν πάρει τον κατήφορο.

Χρωστάς σε τράπεζες; Λάθος! Δεν χρωστάς απολύτως τίποτε

Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.
Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.

Πληροφορίες για το χαβιάρι (τι, πως, πόσο;)

Μόνο τα επεξεργασμένα αβγά του οξύρρυγχου μπορούν να ονομαστούν χαβιάρι.

Τύποι χαβιαριού:- Beluga: Το "μπελούγκα" προέρχεται από τους εξαιρετικά σπάνιους μεγαλύτερους οξύρρυγχους, έχει μεγάλα και λιπώδη αυγά και το χρώμα του ποικίλλει από γκρι ματ στο φωτεινό γκρι.
- Ossetra: Το "οσέτρα" ειναί φθηνότερο από το "μπελούγκα" αλλά κατά την γνώμη μου διαθέτει καλύτερη γεύση, το χρώμα του ποικίλλει απο καστανό στο χρυσό.
- Sevruga: Το "σεβρούγκα" φτιάχνεται από μικρόσωμους οξύρρυγχους, μικρά ανοιχτου γκρι αβγά με μειωμένη γευστικότητα.

Natasa Theodoridou «Psema»[New song 2010]

Η NASA Βρίσκει Κι Άλλες Ρωγμές Στις Δεξαμενές Καυσίμων Του Discovery

Το διαστημικό λεωφορείο Discovery κάθεται στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι περιμένοντας τις επισκευές που πρέπει να γίνουν στις δεξαμενές καυσίμων του μετά την ανακάλυψη μιας ρωγμής στο μονωτικό αφρό γύρω από τη δεξαμενή.
Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν ρωγμές και σε ορισμένες δομές υποστήριξης της δεξαμενής καυσίμου.
Ένα κομμάτι αφρού που αποκολλήθηκε από τη δεξαμενή καυσίμου ήταν αυτό που προκάλεσε το θανατηφόρο ατύχημα, όταν το Κολούμπια διαλύθηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα το 2003, σκοτώνοντας και τους επτά αστροναύτες του διαστημικού σκάφους.

Louis Vuitton - Fall Winter 2010/2011

The Google Toilet, γιατί το Ινδικό που φάγατε μυρίζει και το *μπιπ* Google το ξέρει

Ισχυρή δόση χιούμορ, υπερβολή και το Google σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Σύντομα και στην τουαλέτα αν κάποιος επιλέξει την δωρεάν λύση του Google Toilet και μοιραστεί με μια εταιρεία ακόμα και τις διατροφικές του προτιμήσεις όπως το Ινδικό φαγητό και το κάρυ. Είναι το Google τόσο κακό, προσπαθεί το Google να ελέγξει τα πάντα, θέλει το Google να προβάλει διαφημίσεις παντού; Ερωτήματα που μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να απαντήσει.

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Σε εκπομπή της ΝΕΤ, το βράδυ της Δευτέρας, 3 Ιανουαρίου, η κ. Άννα Ραγκούση-Νταλάρα, «αρίστη» λόγω προσόντων, (συγγένεια με Ραγκούση, σύζυγος Νταλάρα, κλπ) και όχι αρεστή (συγγένεια με Ραγκούση, σύζυγος Νταλάρα, κλπ), είπε εκπληκτικά πράγματα. Σας μεταφέρω ενδεικτικώς με δικά μου λόγια ορισμένα αποσπάσματα :

Ποια κόντρα; Στημένο ήταν!

Γελάνε οι γνωστικοί με το... παραμυθάκι περί κόντρας Χιμένεθ - Τζιμπούρ. "Προμελετημένο" λένε πως ήταν το επεισόδιο
Ο Ισπανός τεχνικός και ο Αλγερινός επιθετικός είχαν μια φραστική διαμάχη, η οποία ήρθε σαν... ουρανοκατέβατη για τη διοίκηση και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, που έχουν ήδη αποφασίσει να χωρίσουν τους δρόμους τους και προσπαθούν να το περάσουν στον κόσμο με όσο το δυνατό πιο ανώδυνο τρόπο γίνεται.
"Ποια κόντρα; Μην ψαρώνετε, στημένο ήταν", λέει μια φωνή από τα ενδότερα της ΑΕΚ που ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει με την υποτιθέμενη... διαμάχη του Μανόλο με τον Ράφικ.

Με πιστωτική κάρτα ή επιταγή οι αγορές αξίας άνω των 1.500 ευρώ

Μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής επιταγής διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι αγορές αξίας από 1.500 ευρώ και άνω.

Υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών γίνονται και συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ.

Όταν το ποδόσφαιρο θυμίζει μπιλιάρδο