Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Το αδιέξοδο μονοπάτι της ανεκτικότητας…

Όποτε κάποιος μεγάλος σεισμός χτυπά τη χώρα οι σεισμολόγοι καταλήγουν στο κλισέ «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς», οι μηχανικοί συμπληρώνουν «οι οικοδομές πρέπει να χτίζονται με τις αναγκαίες προδιαγραφές» και οι πολιτικοί κατορθώνουν τελικά, μετά από πολλά χρόνια «σεισμικής» εμπειρίας, να πείθουν για το αναπόφευκτο, ότι δηλ. οι άστεγοι πρέπει να μάθουν να περιμένουν.

Και στο επόμενο ταρακούνημα, λες τίποτε δεν έγινε, ακούς τα ίδια λόγια από διαφορετικά, ίσως, χείλη, λες χρόνος δεν υπήρξε, σαν τίποτα στο βάθος να μην άλλαξε, παρ’ ίσως το επίκεντρο, και συνεχίζεις έτσι ανεκτικός όπως οι πρωτόγονοι πρόγονοι σου, πού’ ριχναν όλο το κακό στην ανεξέλεγκτη μανία της φύσης.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

"Αυλαία" με τρείς αναμετρήσεις στη Super League

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με τρεις αγώνες ανοίγει η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Super League. Στην Κέρκυρα η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την ΑΕΛ, σ' ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για τις δύο ομάδες, καθώς ψάχνουν το «τρίποντο» που θα τους δώσει βαθμολογική «ανάσα».

Η βασιλεία του Θεού είναι εντός μας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Τί σημαίνουν τα λόγια ότι η Βασιλεία του Θεού είναι εντός μας, ότι ο Χριστός κατοικεί μέσα στον άνθρωπο που πιστεύει σ΄Αυτόν και Τον αγαπά.

2. Ο Τόμας Μέρτον έλεγε πως η αίσθηση της παρουσίας του Ιησού μας δίνει ότι χρειαζόμαστε. Άν δεν έχεις την αίσθηση ότι ο Θεός σε βλέπει ό,τι και να έχεις θα ζεις σε διαρκή έλλειψη.

Ρώτησε κάποιος τον Γέροντα Τύχωνα πώς ζει μόνος. Ο Γέρων του είπε: Όχι παιδί μου. Δεν είμαι μόνος. Είναι μαζί μου ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγγελοι...

Παντού υπάρχει ένας Έλληνας να δώσει λύση

Στο αμφιθέατρο ενός αμερικανικού πανεπιστημίου, κάνει διάλεξη ένας φιλόλογος σε ακροατήριο φοιτητών, και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:

- Σε πολλές γλώσσες, δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση. Σε άλλες γλώσσες, δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση. Δεν υπάρχει όμως σε καμιά, μα καμιά γλώσσα, η περίπτωση που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.

Τα 100 καλύτερα βίντεο youtube σε 4 λεπτά.