Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μοιρολόι με γυρίσματα - ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Δεν φταίει το θερμόμετρο για τον πυρετό

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Πρωτίστως ο υπουργός Οικονομικών, δευτερευόντως οι συνάδελφοί του στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια όλα τα κόμματα, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η χώρα βρίσκεται μεταξύ «Σκύλλας και Χάρυβδης». Με την πρώτη να παίζει το ρόλο της κρίσης του χρέους και τη δεύτερη το ρόλο της ύφεσης. Αν αυτό γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση, τότε είναι σχετικά εύκολο να αντιληφθεί, ειδικά για την καταχρεωμένη Ελλάδα, τη σχέση ανάμεσα στις δαπάνες και στην ανάπτυξη. Διότι λιγότερες δημόσιες δαπάνες σημαίνουν περισσότερη ανάπτυξη.

Επειδή πήγα κι εγώ στο Σύνταγμα…

… χτες το απόγεμα, δεν πρόφτασα να γράψω το άρθρο που λογάριαζα για σήμερα -λυπάμαι! Μπορούμε όμως να συζητήσουμε για τη συγκέντρωση ή γενικά για την κατάσταση.

Η συγκέντρωση, κατά γενική ομολογία, ήταν πετυχημένη. Δεν ξέρω να υπολογίζω αριθμούς, πάντως είχε πολύ κόσμο. Πολύ κόσμο και κυρίως νέους, πολλές κοριτσοπαρέες, πολλά παιδιά με ποδήλατα, όμως είχε και μεγαλύτερους. Σημαίες (ελληνικές βέβαια) δεν είδα πολλές, ενώ τα δελτία ειδήσεων διέκριναν πλήθος, ίσως ήταν σε άλλη συγκέντρωση.

Η φωτογραφία που βλέπετε αριστερά δεν είναι δική μου -είχα μια δουλειά και νόμιζα ότι δεν θα μπορέσω να πάω στη συγκέντρωση, τελικά όμως η δουλειά αναβλήθηκε και πήγα, αλλά χωρίς εξοπλισμό. Το ισπανικό πανό της φωτογραφίας είναι απάντηση στην είδηση-αρβύλα ότι στη Μαδρίτη σηκώθηκε πανό που έγραφε “Σιγά, οι Έλληνες κοιμούνται” ή κάτι ανάλογο. Για τους μη ισπανομαθείς, γράφει: “Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Τώρα είναι ώρα να φύγουνε!” Αυτό το πανό δεν είχε υπογραφή, αλλά νομίζω ότι το έφεραν (αόριστος) μέλη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Ξέχασε… προς τα που πέφτει το Πολυτεχνείο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η Γενιά του Πολυτεχνείου έχει… τον τρόπο της να μην μας αφήνει να την ξεχάσουμε. Και να μας θυμίζει, συχνά και έντονα, ότι η κρίση την οποία βιώνουμε σήμερα, και θα κληρονομήσουν οι γενιές που έρχονται, είναι μια κρίση στο πιστοποιητικό γέννησης της οποίας, η… χιλιοτραγουδισμένη Γενιά φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της.

H ιστορία της AMG!

H Mercedes-Benz ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα μοναδικό βίντεο που δείχνει τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της AMG. Η γνωστή εταιρία που αναλαμβάνει την αναβάθμιση και βελτίωση των μοντέλων της γερμανικής φίρμας ιδρύθηκε το 1967 από τους Hans Werner Aufrecht και Erhard Melcher.
Η ονομασία AMG συμπληρώνεται από τα αρχικά των επωνύμων ενώ το τελευταίο γράμμα προέρχεται από το χωριό Großaspach (την γενέτειρα του Aufrecht). Αρχικά το ενδιαφέρον των δύο μηχανικών είχε επικεντρωθεί στην κατασκευή αγωνιστικών κινητήρων αλλά αργότερα άρχισαν να αναλαμβάνουν μετατροπές και βελτιώσεις επιβατικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Ο ΠΑΟ «κουνάει σεντόνι»

Ο Σισέ πήρε για μία ακόμη φορά από το χέρι τον ΠΑΟ και τον οδήγησε στην επιτυχία στο άδειο ΟΑΚΑ. Ο Γάλλος με δυο γκολ έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό (2-0) κόντρα στην ΑΕΚ και την πρώτη θέση των πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Πλέον ο σχεδιασμός του ΠΑΟ θα γίνει με διαφορετικά δεδομένα. Η πιθανή συμμετοχή στους ομίλους του Champions League δημιουργεί διαφορετικές προοπτικές για τη νέα σεζόν και ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη στασιμότητα των τελευταίων μηνών σε διοικητικό επίπεδο