Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

"ΔΥΝΑΤΑ" ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Εκλεισε δύο "οικόπεδα" η Τotal στην Κύπρο - "Πακέτο" θέλει η Γαλλία ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου


Η γαλλική Total θα προχωρήσει το 2014 σε εξορύξεις για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά προτίθεται να τρυπήσει και βαθύτερα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Total, η οποία πήρε τα δικαιώματα για διερευνητικές γεωτρήσεις στα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, θα τρυπήσει και για πετρέλαιο.
Ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Νεοκλής Συλικιώτης, μετά από συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Total στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι εντός των ημερών η εταιρεία θα καταθέσει 24 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα υπογραφής των συμβολαίων και παράλληλα θα υποβάλει το αρχικό της πλάνο για τις σεισμογραφικές έρευνες και τις εξορύξεις.

Πατριωτική θέση η στροφή στην ομόδοξη και ομόθρησκη Ρωσία

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Διαβάζουμε στα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, τα εφιαλτικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην πατρίδα μας με το τέλος του 2012.

Μια άλλη απεργιακή παρέλαση ρουτίνας…

Οι «κλειδοκράτορες» της λαϊκής οργής έχουν βρει τη συνταγή: Τη μετατροπή των Γενικών Απεργιών σε θέαμα ειρηνικών παρελάσεων, σε θέαμα άσφαιρων πυρών εκλογικής κερδοσκοπίας…
Οι Γενικές Απεργίες για την ηγεσία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για τα παράσιτα των εργατοπατέρων είναι το θαυμαστό ΘΕΑΜΑ μιας ομόφωνης άρνησης για εργασία και μιας επίσης ομόφωνης ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ στη δουλειά και στους κομματικούς και συνδικαλιστικούς στάβλους!!!

Πλωτό νοσοκομείο για τα ελληνικά νησιά ετοιμάζει η Τουρκία


Πλωτό νοσοκομείο για τα ελληνικά νησιά ετοιμάζει η Τουρκία
Σχόλιο oneiropagidas : Ένας ύπουλος τροπος ξεπουλήματος και παράδοσης των Έλληνικων νησιών μας ή πλήρης ξεφτίλα και κατάντια !!!


Τη ναυπήγηση πλωτού νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζει η Τουρκία, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης.

Τι ψάχνουν να βρουν οι τούρκοι στις υπόγειες μυστικές στοές της Αγιάς Σοφιάς;


Μια ομάδα τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά από το 2009 τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν σφραγισμένα.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ!

15Μετά από 25 χρόνια έρευνας για τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, οι ερευνητές και οι επιστήμονες του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Αβάνας, κατάφεραν να αναπτύξουν το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Το Δηλητήριο Των Μελισσών

Το δηλητήριο της μέλισσαςΤο δηλητήριο της μέλισσας είναι ένα πολύπλοκο μείγμα χημικών ουσιών, που εξασκεί φαρμακευτική δράση και επηρεάζει τη φυσιολογία ενός οργανισμού.

Το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμοποιείται με επιτυχία εναντίον της ρευματοειδούς πολυαρθρίτιδας. Περιορίζει τους ισχιακούς πόνους, την νευραλγία, τη μεσοπλεύριο και βρογχική νευραλγία. Επίσης έχει εφαρμοστεί σε θεραπεία ασθενών που υπέφεραν από αρθρίτιδα, μυαλγία, μυίτιδα, ριζίτιδα, γαστρικό έλκος, θρομβοφλεβίτιδα στις υποδόριες φλέβες και καρκίνο.

Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!


Βόμβα μεγατόνων εξερράγη, πριν λίγο, στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την αλλοίωση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!

Κοινοβουλευτικό λουμπάγκο

Είναι αναμφίβολα ένας επιδέξιος χειριστής του λόγου. Φιλότεχνος, ευαίσθητος, αβρός. Οι μελετητές και βιογράφοι του ερίζουν αυτή την περίοδο για το αν ο νυν Πρόεδρος της Βουλής ασχολείται περισσότερο με την ποίηση του λόρδου Βύρωνα, του Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς ή τους ορφικούς ύμνους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συνοψίζει τις αρετές και τις χαριτωμένες αδυναμίες ενός ρομαντικού λογοτέχνη, αλλά και βαθιά στοχαστικού πολιτικού. Οι αλησμόνητοι διάλογοί του με τον Γεώργιο Καρατζαφέρη, όταν οι δύο άνδρες επιδίδονταν σε ευγενή άμιλλα ιδεολογικής επικράτησης, εικάζεται ότι στο μέλλον θα συνιστούν τη βασική πηγή έμπνευσης για διδακτορικά και έρευνες πάνω στις πολιτικές δημηγορίες. Ο Πρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» έσπασε πρόσφατα τη σιωπή του και πρότεινε (στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη στη ΝΕΤ) να μετακομίσει το Κοινοβούλιο: «Η Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να μετακινηθούν σε χώρους τέτοιους που θα μπορέσουν και οι διαδηλώσεις και οι πορείες και όλα αυτά τα σχετικά να αφήσουν το κέντρο πράγματι στην ιστορική του παράδοση, που έχει κάθε πρωτεύουσα της κάθε χώρας».