Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Μοναχογιός ο Κωνσταντής - Χρόνης Αηδονίδης

Tο 2012 η Alfa Romeo 4C!

Τέρμα το… γκάζι της εξέλιξης της Alfa 4C αλλά και της cabrio έκδοσή της πατάνε στο Μιλάνο! Τα άνευ προηγουμένου διθυραμβικά σχόλια τόσο του τύπου όσο και των επισκεπτών της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, άγχωσαν δημιουργικά τους Ιταλούς που θέλουν να ρίξουν το συντομότερο δυνατόν το μοντέλο τους στην αγορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας θεωρείται δεδομένη η απόφαση της διοίκησης της Alfa Romeo να βγάλει το αυτοκίνητο σε μαζική παραγωγή και όχι στο πρότυπο της Alfa 8C.

Περιμένοντας έξω από την εθνική τράπεζα το πρωί

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο κόσμος που περίμενε έξω από την εθνική τράπεζα, το πρωί ,ήταν φτωχοί γέροι που περίμεναν να πληρωθούν τη σύνταξή τους. Εκείνοι που κρατούσαν υπομονετικά τη σειρά τους δεν θύμωναν με εκείνους που στριμώχνονταν και έμπαιναν μπροστά απ΄ τους άλλους. Ήξεραν πως αν θύμωναν η ζημιά τους θα ήταν μεγαλύτερη από την ωφέλεια να μπουν στην τράπεζα μερικά λεπτά νωρίτερα.

Το γεγονός ότι όλος αυτός ο κόσμος δεν μπορούσε να μπει ούτε για λίγη ώρα στη γραμμή έδινε αφορμή σ΄ αυτούς που έμεναν πίσω να γελούν με αυτούς που τους έπαιρναν τη σειρά. "Αυτή φοράει ματογιάλια και δε μπορεί να δει καλά ", είπε κάποιος για μια γυναίκα που τρύπωσε μπροστά μπροστά. "Είναι κατσικοκλέφτες" είπε ένας γέρος με γερμανικό ρεμπούμπλικο βλέποντας κάποιον μπροστά να στηρίζεται στην γκλίτσα του, σαν το βοσκό όταν τα πρόβατα σταλίζουν.

26.500 $ η μηνιαία σύνταξη του Strauss Kahn (σε ηλικία 50 ετών και με 3 χρόνια υπηρεσία συνταξιοδοτούνται τα στελέχη του ΔΝΤ!!!)

Σύμφωνα με την σύμβαση που είχε υπογράψει με το ΔΝΤ, ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ έπαιρνε μισθό περίπου 530.000$ ετησίως.
Επίσης, σύμφωνα με την σύμβαση, η σύνταξη που θα παίρνει θα είναι ίση με το 60% του μισθού του τελευταίου έτους, δηλαδή γύρω στις 318.000 $ τον χρόνο (26.500 $ τον μήνα).

H διεθνής των διαπλεκόμενων στις αποκρατικοποιήσεις

Πριν από μερικές ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που θα αναλάβουν σύμβουλοι για τις αποκρατικοποιήσεις. Οι ελληνικές τράπεζες ασφαλώς διεκδικούν ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα των αμοιβών που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Έμμεση στήριξη δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα που έτσι κι αλλιώς είναι υπό κατάρρευση. Δεν τους έφταναν τα 30 και άλλα 30 δις θα πάρουν τώρα και τις μπίζνες από την πώληση της κρατικής περιουσίας.