Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σταυροί εμφανίζονται μέσα στην Αγιά Σοφιά

Παράδοξο και ανεξήγητο γεγονός που έρχεται μετά την περυσινή εμφάνιση των εξαπτέρυγων αγγέλων

Το παράδοξο για όλους εμάς που δεν κατέχουμε την τέχνη της Αγιογραφικής είναι οτι τα ψηφιδωτά καλύφθηκαν από παχύ στρώμα ασβέστη (περίπου δύο δάχτυλα), όπως φαίνεται και σε συγκεκριμένη φωτογραφία, για να καλύψουν τα χριστιανικά σύμβολα και επάνω στον ασβέστη εμφανίστηκαν αυτοί οι σταυροί.
Και δίκαια αναρωτιέται ο επισκέπτης, αφού δεν τους έβαψε μετέπειτα κάποιος, είναι δυνατόν να "πότισαν" από τον τοίχο μέχρι την εξωτερική στρώση του σοβά;

Το πολιτικό παιχνίδι της τρέλας και η συμπαιγνία των πολιτικών κομμάτων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το αντίδοτο σ΄ αυτόν που παίζει το πολιτικό παιχνίδι της τρέλας είναι η αποχή. Τα πολιτικά κόμματα αν θέλουν να μην έχουν συμμετοχή στο πολιτικό παιχνίδι της τρέλας πρέπει όχι μόνο να παραιτηθούν αλλά και να μη συμμετάσχουν σε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι αφήνεις μοναχό του αυτόν που το παίζει τρελός.

Το παιχνίδι της τρέλας είναι το παιχνίδι στο οποίο αυτός που το παίζει υποκρίνεται ότι είναι ο μόνος δυνατός, ότι είναι ο σωτήρας και τί μπορεί κανείς να περιμένει από τον μόνο δυνατό; Από τον μόνο δυνατό μπορεί να περιμένει κανείς τα πάντα. Γι΄ αυτό οι συμπαίκτες του στην ερώτηση του παίχτη, "τί περιμένετε από τον μόνο δυνατό;" απαντούν, "περιμένουμε τα πάντα."

Τουρκολάγνοι ή κάτι άλλο;

Θα έχετε παρατηρήσει βέβαια πως ο ΑΝΤ1 εδώ και μερικούς μήνες έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του πολλές τούρκικες σειρές και έχει καταφέρει να κάνει τη... διαφορά με την πασίγνωστη σειρά EZEL.

Βέβαια πολλοί θα πουν. Φτηνό πρόγραμμα για ένα σταθμό που παραπαίει (τουλάχιστον πέρυσι). Θυμηθείτε το περυσινό πρόγραμμα. Θυμηθείτε πως το ραδιόφωνο πέρυσι έφτασε να παίζει play-list.

Και φέτος εκτός από τις "φτηνές" τούρκικες σειρές κάνουν και ελληνο-τουρκικό παιχνίδι.