Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!


Τι “χαράτσι” θα πληρώσει… το Καστρί;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Είναι θλιβερό να παρακολουθείς τον ευφυέστερο Έλληνα πολιτικό να μεταλλάσσεται σε «άγγελο δεινών» για την κοινωνία. Να μπαίνει μονάχα εκείνος, στο κάδρο της λαϊκής δυσαρέσκειας, χαραμίζοντας το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του, προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία μιας Κυβέρνησης, στην οποία ο ίδιος είχε μέχρι πρότινος συμπληρωματικό ρόλο, καθώς βρισκόταν στο περιθώριο.

Μετά τη «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» για το δημόσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέδεσε σήμερα την πολιτική σταδιοδρομία του και με την απόπειρα… απαλλοτρίωσης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Οι περισσότεροι εκ των οποίων, μόχθησαν για ολόκληρες γενιές προκειμένου να αποκτήσουν ένα σπίτι, ενίοτε χάρη σε δάνειο από κάποια τράπεζα. Δηλαδή, από τον μόνο θεσμό της χώρας τον οποίο η Κυβέρνηση «χαϊδεύει».

"Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν καταρρεύσουν οι τράπεζες"

Όσο και αν αυτό εκπλήσσει, η άποψη αυτή δεν διατυπώνεται από τον οποιοδήποτε άσχετο. Είναι η άποψη ενός έμπειρου συνταξιούχου σήμερα γερμανού τραπεζίτη.
Η πείρα μου λέει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, αν εντωμεταξύ δεν «σκάσει» στις τράπεζες, τονίζει σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, ένας από τους τελευταίους γνήσιους τραπεζίτες, ο Ludwig Poullain, συνταξιούχος σήμερα και πρώην επικεφαλής της γερμανικής περιφερειακής τράπεζας West LB.