Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η κινητικότητα του Δημοσιογράφου Άρη

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε ένα τουιτ του υπαλλήλου του ΣΚΑΙ Άρη Πορτοσάλτε, στο οποίο ανέφερε επί λέξη τα εξής:

- “Το να ονομάζεται, ακόμη, μετανάστευση σαν του ’60, η κινητικότητα των εργαζομένων εντός της Ε.Ε. συντηρεί φαίνεται την ανάγκη κάποιων για κλαψούρα.”

Χορηγός του Thessaloniki Pride το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων!

(Αποκάλυψη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης)

Από τις 8 ως και 13 Ιανουαρίου του 2013 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η διεθνής συνάντηση BA.R.CO.D.E. (Balkan’s Rainbow Colourful Dawn Emerges) με συμμετοχή 36 νεαρών Λ.Ο.Α.Τ (δηλαδή Λεσβιακών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών) ακτιβιστών και ακτιβιστριών από τη ΝΑ Ευρώπη και ευρύτερα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εκδήλωσης (εδώ: http://www.thessalonikipride.com/?q=barcode2013) οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αξιολόγησαν τις δράσεις τους και ενδυνάμωσαν τη δικτύωση μεταξύ τους θέτοντας συγκεκριμένους στόχους για το μέλλον, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο θέσπισης ενός Balkan Pride.

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΓΙΑΓΙΑ

Μια παροιμία λέει «Αν δεν έχεις γέρο, αγόρασε». Εγώ δεν αγοράζω, αλλά μιλάω μαζί τους. Έτσι και δω παππού ή γιαγιά την πέφτω στο παγκάκι δίπλα τους κι αρχίζω το μπίρι – μπίρι. Σήμερα μια γιαγιά με μπλόκαρε. Πήγα να της «το αναλύσω» και με αποστόμωσε. Μου είπε «Άκου παιδί μου, σε αυτό το Κράτος χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε».

Τα είπε όλα η γιαγιά, τέλος. Δίχως να διαβάζει εφημερίδες, δίχως να αναλύει μαρξισμό, δίχως να γνωρίζει το παρελθόν του Στουρνάρα και, κυρίως, δίχως να γνωρίζει ότι ο Βενιζέλος με τον νόμο 3904/10 θεσμοθέτησε το ακαταδίωκτο για όσους επιστρέψουν χρήματα από κατάχρηση.

Κανέλα Κεϋλάνης vs Κάσια

Η κανέλα Κεϋλάνης και η κάσια (ή κασσία) είναι συναφή μπαχαρικά προερχόμενα από την ίδια οικογένεια φυτών (Lauraceae) αλλά και από το ίδιο γένος (Cinnamomum).
Η κανέλα Κεϋλάνης (αληθινή κανέλα) είναι συνήθως αρκετά πιο ακριβή από την κάσια γι’αυτό και συνήθως γίνεται χρήση της δεύτερης. Μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά όπως τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και άλλες ιδιότητες (πχ αντιμικροβιακές) και μάλιστα σε ορισμένες μελέτες σε ποντίκια, η κάσια έχει δείξει πιο άμεση διεγερτική δράση της ινσουλίνης.