Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι… ανακατεμένα;

Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους! Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

ΤΟ ΙΕΚ "ΑΚΜΗ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ" (Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ";)

Μία ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Παιδείας το έργο ύψους 114.000 ευρώ, της μελέτης για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία ΕEO GROUP ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε του Κωνσταντίνου Ροδόπουλου και ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών ΑΚΜΗ o οποίος ειδικεύεται στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Παρά τα αντικρουόμενα συμφέροντα ανέλαβε να βάλει σε τάξη (σχ. Κλ/σης: sic!!!) τον ακαδημαϊκό χάρτη.

ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΝΥΦΕΣ: Το εξαιρετικό βίντεο του Al Jazeera που έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο!



α Ενωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι μεταξύ 2011 και 2020 πάνω από 150 εκ. ανήλικα κορίτσια θα έχουν γίνει νύφες, δηλαδή 14 εκ. τον χρόνο ή 39.000 την ημέρα. Και σύμφωνα με τα στοιχεία τα 50 εκ. εξ αυτών θα είναι κάτω των 15 ετών. Φυσικά πρόκειται για...ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και ευαίσθητο θέμα, καθώς στην υποσαχάρια Αφρική και την νότια Ασία, οι ανήλικες νύφες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. 

Ενδεκτικά στην Νιγηρία το ποσοστό των ανήλικων νυφών φθάνει το 75% ενώ στο Μπαγκλαντές το ποσοστό είναι 66%!!

15-17 Μαρτίου η συνάντηση της Τριμερούς επιτροπής. Από Έλληνες συμμετέχουν οι γνωστοί...

Η «Τριμερής Επιτροπή» (trilateral commission) είναι μία ιδιωτική οργάνωση (όπως η λέσχη Bilderberg), η οποία ιδρύθηκε το 1973 με πρόταση του D.Rockefeller.

Σήμερα έχει πάνω από 300 μέλη, τα οποία προέρχονται από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία - με στόχο την «ενίσχυση της συνεργασίας» μεταξύ των τριών αυτών περιοχών του πλανήτη.