Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μαργαρίτης Γιώργος - Δυο χιλιάρικα στη τσέπη


Να δείτε ότι θα βρεθούν 153 Έλληνες, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι «αποτελεσματική»

Ο κ. Βενιζέλος άλλαξε πολιτική γραμμή πλεύσης, έναντι της πειθαρχημένης, αλλά εύθραυστης πλέον, κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, του διαλυομένου κυβερνητικού συνεταιρισμού. Μέχρι πριν λίγο καιρό, επιχειρούσε να πείσει, τα πράσινα μολυβένια στρατιωτάκια, να ψηφίσουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, γιατί, σε αντίθετη περίπτωση όπως ισχυριζόταν, δήθεν δεν θα «πάρουμε την δόση μας» , θα χρεωκοπήσουμε, θα διαλυθεί η Ευρώπη, θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία, οι εξωγήινοι θα βομβαρδίσουν το κοινοβούλιο, και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός, φαιδρά και φανταστικά σενάρια καταστροφής.

Η Πράσινη Ενέργεια και οι Ευγενείς Γαιοκτήμονες


Το βιβλίο αυτό μου το επεσήμανε e-φίλος από την αντίπερα όχθη που με έχει βοηθήσει κατά καιρούς με την κατανόησή μου της Πράσινης Πυραμίδας Εξουσίας. Το βιβλίο αναφέρει τις ...Ευγενικές καταβολές των Πρασίνων και πώς οι Ευγενείς γαιοκτήμονες (κυρίως σε Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία) έχουν κάνει επιχείρηση την ενοικίαση γαιών για Πράσινη Ενέργεια.

Δεν υπάρχει τίποτα το μυστικιστικό, στην Πράσινη Πυραμίδα. Μία συμμαχία μεγάλων εταιριών (το Κεφάλαιο) που πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες σε ...ιθαγενείς, και η νομιμοποίηση (marketing το λένε στο χωριό μου) που τους παρέχουν ευγενείς λόρδοι, πρίγκηπες και βασιλείς, πάντα με το αζημίωτο. Δεν έχει σημασία εάν οι "ευγενείς" έχουν το πάνω χέρι, ή οι εταιρίες. Παραδοσιακά, οι "ευγενείς" έχουν την γη και τους ελέω θεού κληρονομικούς τίτλους. Οι εταιρίες διαχειρίζονται τους ιθαγενείς και φέρνουν το χρήμα. Οι ευγενείς, που στην δυτική "Ευρώπη" είναι, ακόμα οι γαιοκτήμονες (η βασίλισσα της Αγγλίας έχει και δικαιώματα θάλασσας), είναι ...οικολόγοι, και εισπράττουν ενοίκια. Συμβιωτική σχέση.

Οι εκλογές που άλλαξαν το μέλλον

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Πριν από 18 χρόνια, σχεδόν δηλαδή όσα χρειάζεται ένα παιδί για να γίνει έφηβος, και να μπορεί με την ψήφο του να επηρεάζει τις εξελίξεις σε αυτόν τον τόπο, έγινε ένα καθοριστικό βήμα για να χαραχθεί η εθνική περπατησιά που μας οδήγησε στο Μνημόνιο, την τρόικα, τη χρεοκοπία.

Στις βουλευτικές εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψαν πανηγυρικά στην εξουσία. Το 1989 και το παλλαϊκό αίτημα για κάθαρση, έγινε… «βρώμικο 1989». Ποτέ δεν μάθαμε τι πραγματικά συνέβη με το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ η θνησιγενής κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις εκλογές του Απριλίου του 1990, οδήγησε τελικά, με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση της.

Χρησμός από την Πυθία – Τρόικα, νέα μπλόφα Βενιζέλου

Σοφία Βούλτεψη

Ομολογία αποτυχίας για τον εαυτό της (όσον αφορά τον σχεδιασμό ενός προγράμματος χωρίς καμιά γνώση της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας) και συγκεκαλυμμένη κριτική για τις αρρυθμίες, καθυστερήσεις, αδυναμίες και παλινωδίες της κυβέρνησης είναι η έκθεση της τρόικας που με τόση αδημονία αναμενόταν.