Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εκρήξεις στη Θεσσαλονίκη




Τρεις -τουλάχιστον - εκρήξεις -από γκαζάκια-σημειώθηκαν σε αντίστοιχα σημεία στη Θεσσαλονίκη -προ ολίγου!
Μία έκρηξη στην οδό Παλαμά, μία στην οδό Κατούνη στον αριθμό 4 στον 7ο όροφο και μία στην οδό Πρασακάκη.
 Στα σημεία έχουν μεταβεί οχήματα της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.



Οι εμπρηστικές επιθέσεις αφορούσαν  τα γραφεία των  Βουλευτών της ΝΔ:
Σταύρου Καλαφάτη, ( Κατούνη 4 )
Γιώργου Ορφανού     (Γρηγ. Παλαμά 7)
 Κώστα Γκιουλέκα     ( Πρασακάκη 2)





http://www.efenpress.gr/

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ "ΤΕΦΤΕΡΙ" ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Του Νίκου Χειλαδάκη

Ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή, που βρίσκονταν επί χρόνια στα αρχεία των σουλτανικών ανακτόρων του Τοπκαπί, ανάβει «φωτιές» για το περιεχόμενο του που δείχνει για άλλη μια φορά την προτίμηση του στα χριστιανικά πρότυπα καθώς και στην ελληνική γλώσσα, τη. οποία μελετούσε επί πολλά χρόνια και του άρεσε να την διαβάζει και επομένως να την ομιλεί.

Όπως αποκαλύπτει το τουρκικό περιοδικό, Aktüel, ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή από την παιδική του ηλικία, αποκαλύπτει μερικές άγνωστες και μυστικές μέχρι σήμερα πτυχές του πρώτου σουλτάνου που του άρεσε να τον χαρακτηρίζουν σαν ηγεμόνα της νέας Ρώμης και σαν άξιο διάδοχο του μεγάλου Αλεξάνδρου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Τεστ αίματος “διαβάζει” εγκαίρως το Αλτσχάιμερ

Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα τεστ αίματος για την ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ στα αρχικά της στάδια. Το τεστ λειτουργεί αξιολογώντας έναν συνδυασμό αιματολογικών «δεικτών» οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ υγιών ατόμων και ασθενών με Αλτσχάιμερ και θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστικό για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

Όπως εξηγούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότινχαμ, το τεστ αίματος χρησιμοποιεί ορισμένες πρωτεΐνες που συνδέονται στενά με τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως τα αμυλοειδή. Μέσω προσεκτικής ανάλυσης του αίματος σε άτομα με τη νόσο, καθώς και σε άτομα με πρώιμου σταδίου προβλήματα μνήμης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένοι δείκτες επιβεβαίωναν τις κλασικές διαγνωστικές μεθόδους.

Άλλος για το εκατομμύριο

Στο κλαμπ των “εκατομμυριούχων” και ο τηλεμαϊντανός Αλέξης Μητρόπουλος.

Η πρώην γλάστρα των πρωϊνάδικων εξετάζεται από τον ΣΔΟΕ για απόκρυψη αμοιβής ενός εκατομμυρίου δολλαρίων (1.000.000 $) πίσω στο μακρινό και εκσυγχρονιστικό 1999.

Ο “εργατολόγος” που ξεκίνησε την καριέρα του ως διακοσμητική γλάστρα του Αυτιά και του Παπαδάκη, όπως ακριβώς η Μενεγάκη είχε ξεκινήσει ως γλάστρα του Πολυχρονίου, ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της τηλεοπτικής καταξίωσης και έφτασε να γίνει μέχρι και βουλευτής με τον Συριζα.