Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Βασίλης Καρράς - Καρδιά μου στάσου


Νικώντας την αναπηρία με έναν… αετό

Άτομα με κινητικά προβλήματα εκπαιδεύονται
στη χρήση του αετού από εθελοντές.
«Ανυπομονώ να το δοκιμάσω και στο
νερό», λέει ο εικονιζόμενος κ. Αλέξανδρος
Σερέτος (αριστερά)
Αθλητές και εθελοντές από όλο τον κόσμο διδάσκουν σε άτομα με κινητικές αναπηρίες να «απογειώνονται»

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους όσο τίποτα άλλο. Μιλά στους νέους σε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να φέρει την ελπίδα εκεί, όπου κάποτε υπήρχε μόνο η απόγνωση. Γελά μπροστά σε κάθε τύπο διάκρισης». Τα παραπάνω διάσημα λόγια του Νέλσον Μαντέλα ενέπνευσαν ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση των διακρίσεων με όπλο… τον αετό.
Χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα αθλήματα που αξιοποιούν τον άνεμο μέσω ειδικού αετού, δηλαδή το «kiteboard» στο νερό (γνωστό και ως kitesurfing), το «snowkite» στο χιόνι και το «powerkite» στο χώμα ή στην άμμο, εκπαιδευτές και εθελοντές από όλο τον κόσμο φιλοδοξούν να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά, ρίχνοντας τους φραγμούς που δημιουργούν οι αναπηρίες.

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ KONTRA CHANNEL...

Τι μπορεί να θέλει ο Γιώργος Κουρής πίσω από το... ατρόμητο κανάλι του λαού;

Γράφει ο Γιάννης Βούρος

Έλληνες Αδέρφια μου!
Εντάξει, είμαι αδικαιολόγητος, αλλά ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ ανακάλυψα κι εγώ την ... Αμερική, διαπιστώνοντας ότι το περίφημο ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL που εκπέμπει εδώ και 5 κοντά μήνες, ανήκει στην ΑΥΡΙΑΝΗ και στον πασίγνωστο Γιώργο Κουρή!!!

«Ελάτε καλέ κυρίαι...»

«...να πάρετε καλέ πατάται». Στα στιβαρά χέρια της Άννας Διαμαντοπούλου το μέλλον της νέας γενιάς. Να ανησυχήσουμε;

Τις καλές ειδήσεις για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προψές στη Βουλή τις διαβάσατε, τις ακούσατε, κοντεύετε να τις αποστηθίσετε. Η ατμόσφαιρα είναι χαρωπή. Ο ενθουσιασμός πάνδημος. Αποκλείεται να μείνατε αδιάφοροι. Ακόμα και οι οπαδοί της Μακάμπι που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας τους με την Πανάθα πήραν τέτοια χαρά με το γεγονός, που έμαθαν τη γλώσσα μας σ' ένα εικοσιτετράωρο!