Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ… Αυτός ο χάρτης αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κύπρου

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα.

Σακελλαρίδης: Μαζί με τις σαπουνάδες πετάει και το μωρό…

Είναι να γελά και να θλίβεται κανείς με τις αντιφατικές αστειότητες κάποιων συριζαίων: Από τη μια διεκδικούν το «πολιτικό δικαίωμα» σε κάθε «ανωμαλία» και από την άλλη όταν καταγγέλλονται συγκεκριμένες δικές τους «ανωμαλίες», ΤΟΤΕ είναι «προσωπικό» το ζήτημα ή «προσωπικό δεδομένο»!!!
Αγνοούν οι άμοιροι το αλφάβητο:
Δεν υπάρχει «προσωπικό» ζήτημα, όταν ανάγεις κάθε προσωπική διαστροφή ΟΧΙ απλώς σε πολιτικό ζήτημα («πολιτική διεκδίκηση»), αλλά και σε «προοδευτικό» και «επαναστατικό» πολιτικό Δικαίωμα...

Ο δήμος Πειραιά και η εξέλιξη της διαπλοκής

Ποιός Τσίπρας...Μαρινάκης. Η μητέρα όλων των μαχών έγινε στον Πειραιά και αυτό που συνέβη εκεί είναι πιο ιστορικό από τη νίκη ενός αριστερού κόμματος.

Ο χαμός των μετεκλογικών εξελίξεων και η αναμονή του ανασχηματισμού μας ανάγκασαν σε μια μεγάλη παράλειψη. Να μην δώσουμε την δέουσα σημασία σε αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί το σημαντικότερο γεγονός των τελευταίων εκλογών: τη νίκη του συνδυασμού Μώραλη-Μαρινάκη στον Πειραιά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ !!!


Το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας , ένα από τα πιο κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης, στην οδό Δωδεκανήσου 4 στον Βαρδάρη Θεσσαλονίκης, στεγάζεται σε ένα κτίριο το οποίο κτίστηκε την δεκαετία του 60 με μηνιαίο μίσθωμα από το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 8.000 ευρώ !!
Ένα κτίριο πεπαλαιωμένο, κακοσυντηρημένο, τριτοκοσμικό, ακατάλληλο για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας, μιας και συστεγάζει άλλες πέντε (5) υπηρεσίες της Αστυνομίας ήτοι: 1) Το Τμήμα Ασφάλειας Πλατείας Δημοκρατίας, 2) Το Τμήμα της Δ/νσης Αλλοδαπών Δυτικού Τομέα, 3) Το τμήμα της Δ/νσης Αλλοδαπών Ανατολικού Τομέα, 4) Την Ε΄ Υποδιεύθυνση Αστυνομίας και 5) Το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Συνωμοσιολογίες με κάποιον κύριο Viviani, τέως της Ιταλικής ΡΑΕ, νυν στην Τρόϊκα...

Όποιος δεν κατάλαβε τι έγινε με την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ, ίσως να μην καταλάβει τι γίνεται τώρα... Θα μου πείτε τι κάθομαι και ξεσκαλίζω...

Υπήρξε καλύτερος ιδιοκτήτης της ΑΓΕΤ ή Λαφάρζ από ότι ο ...ο Τσάτσος; Τον θυμάται κανείς τον κακό βιομήχανο; Ούτε τον θυμάμαι, ούτε θυμάμαι πώς τον έφαγαν, ούτε θυμάμαι εάν τον έφαγε ο Εθνάρχης Καραμανλής όταν γύρισε από τις διακοπές του στην Γαλλία με το ...Ευρωπαϊκό ιδεώδες υπό μάλης, ή ο Αντρέας. Μάλλον ο Εθνάρχης. Πείτε με συνωμοσιολόγο, αλλά στην Γαλλία πήγε διακοπές, και έφαγε τον Τσάτσο και τον Ανδρεάδη (άλλος κακός) και με κάτι ενδιάμεσα στάδια η μεν ΑΓΕΤ πήγε στο Γαλλικό κομμάτι του καρτέλ των τσιμέντων, η δε Εμπορική κατέληξε στην Credit Agricole (ελέω Στουρνάρα νομίζω), άσχετα εάν τελικά η ίδια η Credit Agricole παραλίγο να ...πεθάνει το καλοκαίρι προς φθινόπωρο του 2011... Συνωμοσίες, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να γραφτεί καμιά φορά η Ιστορία της Ελληνικής Βιομηχανίας από το 1973 μέχρι το 2000. Το 1973 γιατί τότε μας πέθανε η πετρελαϊκή κρίση, και το 2000 επειδή τότε, και με βούλα, μάς τέλειωσε η Ελληνική βιομηχανία. Βέβαια, την τελευταία φορά που πήγε κάποιος να γράψει την Ιστορία "Ελληνικής" βιομηχανίας, είχε ...κακά ξεμπερδέματα. Κατάσκοπος!