Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Project «Helios»

Δύσκολο να καταλάβω λεπτομέρειες από μισόλογα και πηχαίους τίτλους, αλλά η περίληψη του Project «Helios» είναι ότι παραχωρούμε γη στους Γερμανούς για να βάλουν πολλά φωτοβολταϊκά, με υπαινιγμούς ότι θα πάρουν το ηλιακό ρεύμα πραγματικά ή εικονικά στην πατρίδα τους (ή αλλού) και ασάφεια για το ποιός θα πληρώσει για το εγχείρημα.

Αγαπούν οι γυναίκες;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Αγαπούν οι γυναίκες ή υποκρίνονται μόνο και στην πραγματικότητα δεν αγαπούν κανέναν; Οι γυναίκες μένουν σε όλη τους τη ζωή ανυπότακτες, όπως οι γάτες και οι τίγρεις; Οι τίγρεις ούτε και στο θάνατο υποτάσσονται και είναι το μόνο ζώο που πεθαίνει τρέχοντας. Όλα τα πλάσματα της γης, όταν έρθει η ώρα, γέρνουν κάτω υπάκουα στη μοίρα τους και πεθαίνουν.

Ποια είναι η πραγματική αλήθεια ανάμεσα στα απίστευτα πράγματα που γράφτηκαν για τις γυναίκες, ανά τους αιώνες, τόσο από αυτούς που τις λάτρεψαν όσο κι από κείνους που τις μίσησαν; Ωστόσο, το θέμα αν αγαπούν οι γυναίκες η όχι δεν είναι από τα σπουδαιότερα! Υπάρχουν πιο σπουδαία θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των ερευνητών και την ανδρική περιέργεια γενικά! Π.χ. συζητήθηκε για τις γυναίκες ακόμα κι αν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος! Κάποιοι συγγραφείς υποστήριξαν ότι οι γυναίκες ήρθαν απ΄ το φεγγάρι (!) και τις ονόμασαν «σεληνιακά πλάσματα» (Τζακ Κέρουακ).