Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε η γεώτρηση! - Έτοιμοι για όλα Κύπριοι, Ισραηλινοί και η Π.Α.

Μια μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό: Το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble Εnergy, ενεργώντας για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, άρχισε το μακρύ ταξίδι του στα έγκατα της Ανατολικής Μεσογείου, σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο από την Χάιφα καύσιμα και διάφορα άλλα υλικά για σκοπούς λειτουργίας του τρυπανιού. Επάνω το σκάφος βρίσκονται άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, ενώ μια ομάδα ειδικών δυνάμεων της Εθνροφρουράς είναι έτοιμη να παρέμβει αν χρειαστεί με ελικόπτερα AB-212.

Ωραία τα είπες Αντώνη Σαμαρά, αλλά…

Άκουσα με προσοχή την ομιλία του Α. Σαμαρά στο Βελλίδειο πριν λίγη ώρα. Τουλάχιστον αυτός ξέρει να μιλάει ελληνικά και δεν τα κάνει μετάφραση στο google translate!

Πολύ ωραία τα είπε, σωστός και μεστός ο λόγος του, με λογική και συναίσθημα. Μίλησε για πράγματα που μας καίνε. Είπε για άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ, για επαναδιαπραγμάτευση του ΔΟΥΒΛΙΝΟ που έχει κάνει την χώρα μας χαβούζα λαθρομεταναστών, για την απαραίτητη ελληνική παιδεία που πρέπει να έχουν τα παιδιά μας και όχι την δήθεν διεθνιστική που απονευρώνει εθνικά το κράτος.