Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νυν απολύεις τον δεσπότην σου Έλληνα



Μία απόλυση πρέπει να γίνει στο Δημόσιο. Η δική του.

Απίστευτο. Τη διάταξη της χούντας για την «ευθύνη» των υπουργών έφερε το ΠΑΣΟΚ!

Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, όπως είναι γνωστό, έφτιαξε το 1968 ένα Σύνταγμα. Στο άρθρο 94 αυτού του χουντικού Συντάγματος, υπήρχε διάταξη για την ευθύνη των χουντικών υπουργών. Η διάταξη αυτή με λίγα λόγια έλεγε ότι, η Βουλή έχει το δικαίωμα να κατηγορεί τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Επιπλέον έλεγε ότι αν κατά την διεξαγωγή διοικητικής εξέτασης προέκυπταν στοιχεία δυνάμενα να θεμελιώσουν ευθύνη μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού, οι ενεργούντες αυτήν θα διέκοπταν αμέσως την εξέταση και θα διαβίβαζαν μέσω του Εισαγγελέα τα στοιχεία που προέκυψαν στη Βουλή.

Είμαι κάτω απο 55 ετων Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.
Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ.

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς...
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου...

Γιατί ο Παπανδρέου αποφεύγει τις ΗΠΑ; Από πότε έχει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ομπάμα; Πως είναι οι σχέσεις τους;

Από την Ιόλη Πιερίδη 

Ο Παπανδρέου βρίσκεται "κρυμμένος" στην Ελλάδα από τη Κυριακή.

Στην Αθήνα επέστρεψε αιφνιδιαστικά από το Λονδίνο, απ' όπου επρόκειτο να πετάξει για Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση της ματαίωσης του υπερατλαντικού ταξιδιού αιτιολογήθηκε ως εξής από το Μαξίμου: "Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ".

Εσείς, κ. Βενιζέλε, πιστεύετε στ' αλήθεια ότι έχετε εντολή;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με το συμπάθιο, αλλά επιτέλους τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν λέει (χθες από βήματος Βουλής) ότι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει πως μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα, «ας το κάνει, αλλά προηγουμένως πρέπει να λάβει εντολή»;

Πιστεύει πως ο ίδιος, ο πρωθυπουργός (αλήθεια πού βρίσκεται αυτή η ψυχή; Προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της διακοπής του υπερατλαντικού ταξιδίού του;), η κυβέρνηση και οι βουλευτές που ψηφίζουν ό,τι ανοησία κατέβει στο κεφάλι της (αποτυχημένης) τρόικας έχουν εντολή;

Ο μέρμηγκας - Ένα παραμύθι

Δεν θα έχουμε να φάμε στην χώρα μας

Όταν αυτή η Κυβέρνηση ανέλαβε πριν δύο περίπου χρόνια, η κατάσταση, μέσα και έξω, ήταν γνωστή. Το παγκόσμιο κραχ είχε γίνει το 2008, και εάν εγώ και η παρέα μου ξέραμε ότι είμαστε στα όρια, πριν τις εκλογές, δεν πιστεύω ότι είμαστε οι μόνοι, ούτε είμαστε τόοοσο έξυπνοι. Ωστόσο η Κυβέρνηση αυτή μας αποκοίμισε με ανοησίες. Η αδράνειά της ήταν ύποπτη, και αποδεικνύεται μεθοδευμένη και πιθανώς δόλια.

Δημοσιονομική προσαρμογή, διαρθρωτικές αλλαγές, μείωση ελλείμματος, μείωση χρέους, σε περιβάλλον ύφεσης, πιθανόν παγκόσμιας, είναι ...mission impossible, αλλά στην οικονομική διαχείριση και στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ένα είναι σίγουρο: Η μεθόδευση της καθυστέρησης έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα, και η υποθήκευσή μας τον Απρίλιο του 2010, επιεικώς, φαύλη. Με λίγο τρακ αναρωτήθηκα, δημόσια, εάν ο ΓΑΠ μας είχε έρθει να παραστήσει τον εκκαθαριστή ή τον αναισθησιολόγο. Αποδεικνύεται ότι και τα δύο έκανε. Τα περί ΑΠΕ και οι Πράσινες Αρλούμπες ήταν και είναι μία συνεχής προσβολή της νοημοσύνης μας, αλλά, δύο χρόνια αργότερα, μου δίνει το δικαίωμα να λέω ότι έχω χάσει κάθε εκτίμηση για ανθρώπους που παριστάνουν τους πολιτικούς και είναι κάτι μεταξύ πλασιέ και παπαγάλου.

ΠΟΥΝΤΟ - ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...

Το νέο hit που τα σπάει...
ΠΟΥΝΤΟ - ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...
Απολαύστε το


Μία εικόνα 1000 λέξεις.