Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Λουλούδια / fiori

Προχτές πήγαμε βόλτα στην γειτονιά και σε ένα κρυμμένο σημείο βρήκαμε μία παπαρούνα, η μοναδική που βρήκαμε εκεί. Όταν ήμουν μικρή θυμάμαι το πλήθος παπαρούνων, μαργαριτών, λεβάντων, αγριολούλουδων και άλλων λουλουδιών στα λειβάδια που πήγαινα να παίξω. Τώρα που δεν μπορούμε να τρέξουμε στα λειβάδια των παιδικών μας χρόνων αρκούμαστε και ευχαριστούμε τον Θεό που μπορούμε να μαζέψουμε και να θαυμάσουμε έστω ένα δείγμα από το θαύμα της φύσης.

20 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ

«Η ΔΕΗ έδινε χορηγίες στο σύλλογο του Ρακιντζή»

Χoντραίνει το παιχνιδι! Η ΓΕΝΟΠ ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και αμφισβητει το πορισμα

Ότι ψεύδεται, ότι χρησιμοποιεί τη θέση του για να παίρνει χορηγίες, καθώς και ότι στέλνει αλληλογραφία κατά κόρον για χορηγίες στο σύλλογό του, καταγγέλλει το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

Βέρμαχτ και Τσάμηδες: Τα άγνωστα εγκλήματα στην Ελλάδα

Τσάμηδες στο πλευρό των Γερμανών,
εφοδιασμένοι με ιταλικά λάφυρα, στολές και όπλα
Μια πρωτότυπη έρευνα που φέρνει στο φως τις αγριότητες επίλεκτων σωμάτων του γερμανικού στρατού στην περίοδο της Κατοχής 

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ

Πριν από 70 χρόνια, την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, καθισμένος σε ένα μπαρ της 51ης οδού στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο ποιητής Γ.Χ. Οντεν αισθάνθηκε την οσμή του επερχόμενου θανάτου. Ηταν η ημέρα που ξεκινούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Επειτα από έξι χρόνια, με τη λήξη του, η ανθρωπότητα θα μετρούσε 50 εκατομμύρια νεκρούς.