Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Η αγωνία του καιρού μας»

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Γάλλος συγγραφέας, στοχαστής και μαχητής Ζωρζ Μπερνανός, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην «Ευθύνη» του Αυγούστου, με τίτλο «Η αγωνία του καιρού μας», θέτει το ερώτημα, αν η αγωνία του καιρού μας είναι αγωνία για την επερχόμενη διαρκή τυραννία. Και μολονότι δε θέλει να απαντήσει ο ίδιος, προτιμώντας να αφήσει τον αναγνώστη να απαντήσει για τον εαυτό του, εντούτοις φαίνεται πως η απάντησή του στο αγωνιώδες ερώτημά του είναι καταφατική.

Ο Μπερνανός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι δυνατόν να καταλυθεί για πάντα η ελευθερία του ανθρώπου. «Δεν έχουμε παρόμοιο παράδειγμα», λέει «στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους, επειδή οι κατά καιρούς τύραννοι δεν ήταν σε θέση να καταλύσουν για πάντα την ελευθερία των λαών. Πράγμα που τώρα μπορεί να συμβεί (ή άρχισε ήδη να συμβαίνει), επειδή η τυραννία μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Τζαβέλλα στην κυβέρνηση!

Δεν ξέρω γιατί δεν κυκλοφόρησε καθόλου, αν και το θεώρησα συγκλονιστικό.

Άκουσα τη Τζαβέλλα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στους Λυριτζή και Οικονόμου να λέει ούτε λίγο ούτε πολύ:
  • Μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές τώρα αλλά ίσως ήταν καλό... για να ξαναμοιραστεί η τράπουλα.

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Φυτικές ίνες: ο ρόλος τους στην υγεία

Τι είναι
Οι φυτικές ίνες αποτελούν το μέρος των τροφίμων φυτικής προέλευσης που μπορούμε να τρώμε χωρίς να το χωνεύουμε. Αποτελούνται από πολυσακχαρίτες όπως η κυτταρίνη, η ημικυτταρίνη και οι πηκτίνες, ολιγοσακχαρίτες και άλλα φυτικά συστατικά. Στις φυτικές ίνες συμπεριλαμβάνεται κι ένας τύπος αμύλου.
Που βρίσκονται
Στα φρούτα
Κυρίως σε : Σύκα και δαμάσκηνα αποξηραμένα, πορτοκάλια, μπανάνες,ακτινίδια, αχλάδια, βερίκοκα, μήλα, φρόυλες και κεράσια είναι τα φρούτα με τις περισσότερες φυτικές ίνες. Όταν τα πορτοκάλια γίνονται χυμός, ένα μέρος των φυτικών ινών χάνεται. Επίσης, εφόσον μπορούμε, προτιμούμε να τρώτε τη φλούδα των φρούτων.

Όλη η σοκαριστική αλήθεια για το Facebook σε ένα video...