Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σεβασμιότατε κ Γεώργιε: μου άρεσε η ανακοίνωσή σας για την Ι. Μονή Παναγίας Πέτρας


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Διάβασα την ανακοίνωση του κκ Γεωργίου Μητροπολίτη Κίτρους και Πλαταμώνος, φίλε Λευτέρη και από τις στήλες του ΛΕΥΤΕΡΙΑ θα ήθελα δημοσίως να πω ότι συμφωνώ μαζί του.
Ας μην βιαστούνε μερικοί να αντιτάξουν ότι ΔΕΝ είναι σύμφωνο με την Χριστιανική διδασκαλία της αγάπης το μήνυμα του Μητροπολίτη της γενέτειράς μου.
Εάν αυτοί ανήκουν στο κλασικό χώρο της αποκαλούμενης «αριστεράς» εάν δηλαδή έλκουν τις ιδεολογικές τους σημερινές θέσεις από τις γνωστές θέσεις του ΚΚΕ μπορώ να κατανοήσω τις…"ενστάσεις" τους που με προκάλυμμα τον «ανθρωπισμό» εξυπηρετούν συμφέροντα που απέχουν πολύ από αυτόν…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ : "Όσοι πρότειναν ή ενέκριναν τη δημιουργία του Κέντρου Προσφύγων αναλαμβάνουν και την αυτονόητη ευθύνη"


Σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Προσφύγων στους χώρους της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

1. Η Ιερά Μητρόπολις, μέσω της Νομικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου, κίνησε ήδη από το παρελθόν έτος, διαδικασία επαναλειτουργίας της Ιεράς Μονής και δημιουργίας σε αυτήν Κέντρου Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δομών.