Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Και οι τίγρεις έχουν καμιά φορά τα ζόρια τους

Κώστας Καίσαρης

ΒΑΛΤΕ τώρα που γυρίζει. Πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε. Ντρογκμπά ο Ολυμπιακός. Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός. Τον Κάλβο της Σκόντα η ΑΕΚ. Διπλό χτύπημα ο Θρύλος με Ροσίτσκι-Σκόκο. Δώσε και μένα μπάρμπα. Στον ΠΑΟΚ, αντίθετα, δεν βιάζονται. Πάνε με αργά και σταθερά βήματα. Λύσανε καταρχήν το θέμα του προπονητή με τον Αγγελο και πάνε τη δουλειά λάου λάου.

Αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για την πολιτική κατάσταση: Αφού δεν μας ρυθμίζουνε τα χρέη, αφού δεν μας δίνουνε τη Θέρμη, ο Ιβάν είναι υποχρεωμένος να ρίξει το μπάτζετ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος πίεσης. Ή μήπως θέλουνε και πολύ δηλαδή να βγούνε στους δρόμους για το συλλαλητήριο Νο 2; Ξεφύγαμε όμως. Δεν θέλουμε να πούμε ότι ντε και καλά όλα τα ονόματα που βγαίνουνε στη φόρα είναι μουσαντένια. Για να υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αυτό είναι όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε χρόνο από τον Μάιο μέχρι Αύγουστο: Τέσσερις μήνες μεταγραφές.

Οδηγίες χρήσεως εκλογικής καταστροφής

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον «Τιτανικό των ουρανών».
Η καταστροφή του αερόπλοιου Χίντενμπουργκ
στις 6 Μαΐου 1937.
Ο λαός μίλησε. Στους νικητές τραγούδησε τη μελωδία της ευτυχίας και στους ηττημένους έκρωξε σαν μαυρόφτερο πουλί...

Πήγες για έδρα και κατάντησες η ντροπή της τραχανοπλαγιάς; Έσκασες ένα σκασμό λεφτά σε επικοινωνιολόγο που αποδείχτηκε ότι ήταν γραφίστας με πτυχίο από ΙΕΚ της πυρκαγιάς; Σε κράζει η γυναίκα σου και έχεις αρχίσει να υποπτεύεσαι ότι σου ταιριάζει γάντι η ρετσινιά του χασούρα; Δεν μπορείς να χωνέψεις το γεγονός ότι κατάφερε να εκλεγεί ο μπούλης που κοροϊδεύατε στο σχολείο και εσύ δεν πήρες ούτε την ψήφο των δικών σου; Μην στεναχωριέσαι. Υπάρχει λύση ακόμα και για περιπτώσεις χασογκόληδων όπως εσύ. Για το μαύρισμά σου στις εκλογές υπάρχουν και δικαιολογίες και απαντήσεις. Επειδή η φάπα ήταν ισχυρή και το κλατς ακούστηκε από δώσει μέχρι την Σαμαρκάνδη θα χρειαστείς και τα δυο. Και απαντήσεις και δικαιολογίες. Ένα από τα δύο θα λειτουργήσει, αλίμονο...