Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πόσες φορές ψηφίζει ο κάθε γύφτος;


Από ένα τυχαίο  περιστατικό, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη γύφτισσα- που είχε απαγάγει το ξανθό κοριτσάκι- είχε δύο ταυτότητες, είχε δύο οικογενειακές μερίδες με δύο διαφορετικά ονόματα σε δύο διαφορετικούς δήμους!
 Συνεπώς, είναι εγγεγραμμένη σε δύο εκλογικούς καταλόγους με δικαίωμα δύο ψήφων!
 Πόσες χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και πως και από ποιους χρησιμοποιούνται οι διπλοί ψήφοι τους;
 Η όλη υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί σχολαστικά και να γίνει πλήρης δακτυλοσκοπικός έλεγχος -όσο χρόνο και απαιτεί αυτό- και διασταύρωση των στοιχείων.
 Ίσως θα πρέπει να εξετασθεί  και η επανέκδοση ταυτοτήτων με ασφαλή  πλέον πιστοποιητικά.

http://www.efenpress.gr/

Εκκλησίες της Πόλης - Άγιος Νικόλαος Νιχώρι Βοσπόρου

Δήμητρα Αγγελίδου

Κυριακή πρωί στο όμορφο και συννεφιασμένο Νιχώρι Βοσπόρου η εκκλησία του Αγίου Νικολάου καλούσε τον λιγοστό κόσμο που πλέον ζει και εκκλησιάζεται εκεί να έρθει και να συμμετέχει και σε αυτή την Θεία Λειτουργία.

Σε έναν όχι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά αρχοντικό ναό, λοιπόν, της κοινότητας του Νεοχωρίου συγκεντρώθηκαν και αυτή τη φορά οι ελάχιστοι πιστοί που βρίσκονται εκεί για να συμμετέχουν με ευλάβεια στο πιο σημαντικό μυστήριο της Εκκλησίας. Με χαρακτηριστική ηρεμία και προσήλωση τελέστηκε το μυστήριο και ο ιερέας π. Αγαθάγγελος Σίσκος, βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων, μίλησε στο κήρυγμά του για το Ευαγγέλιο της ημέρας ερμηνεύοντας την παραβολή του Χριστού.