Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ - ΑΧ, Η ΖΗΛΕΙΑ ΜΟΥ


Περίεργο δημοσίευμα της Pravda για ...τη "Μακεδονία".

Ένα δημοσίευμα τη Pravda για την επιβίωση των Σκοπίων, αναδημοσιεύουμε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα Σκόπια μπορεί να είναι το επόμενο θερμό σημείο του πλανήτη. Σ΄ όλο το δημοσίευμα τα Σκόπια, αναφέρονται ως "Μακεδονία".

Περί Κωνσταντίνου Καντάφη

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

«Ο Κων/νος Καντάφης είναι Ελληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας...» (!!!)

Αυτό το υπέροχο συνθετικό πόνημα, με τη μορφή μάλιστα «ορισμού», ανήκει σε σύγχρονο μαθητή γυμνασίου στην Ελλάδα του 2011 και γεφυρώνει υπέροχα το πολιτισμικό παρελθόν, το ζοφερό παρόν και το τηλεοπτικό μέλλον αυτού του τόπου, που λάμπει ως μαργαριτάρι στη βρωμερή Μεσόγειο, γεμάτη απόβλητα, δικτατορίσκους και τεράστιες στρατιωτικές και πετρελαϊκές λερές κηλίδες. Η αναλυτική αμοιβάδα της κυρίαρχης πολιτικής έχει καταπιεί αλφάβητα, αετώματα, πυραμίδες, ετρούσκικα λιοντάρια, μύθους, ιδέες, παγκόσμιες κληρονομιές, ναυτοσύνη, όλα τα παιδιά, χιλιάδες χρόνια τώρα, που μετρούσαν τ' άστρα και τώρα υπολογίζουν τα δωρεάν sms.

Ερευνούν στην Αγγλία την ΜΚΟ του Καντάφι που συμμετείχε και ο Γιώργος !!!


Δικαστική έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ του πανεπιστημίου London Sshool of Economics και της Λιβύης θα διεξάγει ο ανώτατος Βρετανός δικαστικός Λόρδος Woolf, ύστερα από την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου, Sir Howard Davies, λόγω των σχέσεων του με τον Μουαμάρ Καντάφι και μέλη της οικογένειας του.

Οι έρευνες αφορούν τις οικονομικές δοσοληψίες του Πανεπιστημίου με το ίδρυμα Gaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF), του οποίου πρόεδρος είναι ο γιος του Καντάφι Saif al-Islam. Η υπόληψη του πανεπιστήμιου υπέστη μεγάλη ζημιά λόγω της σχέσης του με το καθεστώς του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και ήταν λάθος μου να δεχτώ τις 300.000 λίρες για χρηματοδότηση ερευνών από ένα ίδρυμα που ελέγχεται από τον γιο του δικτάτορα Saif, δήλωσε ο Davies.

ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ-ΣΑΛΕΧ: "ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ"!

Αν υπάρχει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ σε αυτή τη χώρα,θα πρέπει να επέμβει αμέσως:

Και τωρα ειναι αργά. Πλέον, οφείλουν να ενδώσουν στα αιτήματα των απεργών πείνας. Οφείλουν να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων αυτών που το μόνο που στην πραγματικότητα διεκδικούν είναι να τους δώσει το κράτος μια κάποια σημασία. Διότι τα αιτήματα τους μπορεί ως μαζικά να θεωρούνται έωλα, άλλα σε ατομικό επίπεδο είναι απολύτως λογικά και υφίσταται σχετική νομοθετική ρύθμιση για την ικανοποίηση αυτών. Οφείλουν δε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρας εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο - είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο. Θα γίνει ο δικός μας Mohamed Bouazizi. (Διότι στις δυτικές δημοκρατίες , απο οσο γνωρίζω, ουδείς πεθαίνει σε απεργία πείνας.) Κι όλα αυτά θα συμβούν επειδή κάποιος Υπουργός επιθυμεί να επιδείξει σκληρό πρόσωπο. Με ποια νομιμοποίηση άραγε;

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!