Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Οι ναζί στην Κρήτη έβαζαν τους γέρους στο κρύο

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι γέροι θέλουν ζεστασιά σωματική και ψυχική. Το κρύο είναι το μεγαλύτερο μαρτύριο για τους γέρους. Γέροι, ετοιμασθείτε να αντιμετωπίσετε την απειλή του ψύχους, που ετοιμάζει η κυβέρνηση εναντίον σας, με την μελετώμενη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικούς ρεύματος.

Οι ναζί στην Κρήτη υπέβαλαν τους γέρους Κρητικούς στο μαρτύριο του ψύχους: Τους άφηναν έξω στο κρύο του χειμώνα για να παγώσουν. Μεθόδους των ναζί αντιγράφει η κυβέρνηση της Ελλάδος για τους γέρους αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος που μελετάει;

Στα χωριά της πατρίδας μας οι γέροι δεν ήταν παθητικοί. Ήταν πάντα μπροστά είτε στο χορό και το γλέντι είτε στον πόλεμο. Στο χωριό μου οι πρώτοι που σηκώθηκαν και πήραν τα όπλα κατά του κατακτητή ήταν οι γέροι. Είναι έθιμο στο χωριό μου στις γιορτές που λαβαίνουν όλοι οι κάτοικοι μέρος το χορό τον έσερναν οι γεροντότεροι.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Γιατί όπως δεν φοβήθηκαν οι πατέρες μας τους Γεμανούς, ούτε εμείς φοβούμαστε τώρα την οικονομική τρομοκρατία που μερικοί υπάλληλοι των τοκογλύφων μας μεταδίδουν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους χάρις στον πλούτο τους.

Τί να φοβηθεί να χάσει αυτός που τα έχει χάσει όλα. Από πού να φοβηθεί να πέσει αυτός που κάθεται καταγής. Φοβούνται εκείνοι που έχουν μεγάλες προσδοκίες και βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ΄ τους άλλους. Αυτοί φοβούνται και τρέμουν και ετοιμάζουν από τώρα τον τρόπο της φυγής τους.

lagouvardospot.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου