Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Όπως και με τους Δίδυμους Πύργους…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η Καρολάιν Κένεντι είναι η τελευταία και μάλλον πιο αδύναμη κληρονόμος ενός επωνύμου που έγινε θρύλος, αλλά και την ίδια στιγμή «κατάρα» για όσους το κουβαλούσαν. Η κόρη του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και της Τζάκι (στην αρχή) Μπουβιέ- (μετά) Κένεντι- (και στο τέλος… ) Ωνάση, δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες ότι θα μπορούσε να συνεχίσει την πολιτική παράδοση της οικογένειας. Σήμερα λοιπόν, δείχνει να προχωρεί «αγκαζέ» με τον ρεαλισμό, και να διεκδικεί έναν καλύτερο βιοπορισμό, τουλάχιστον όπως η ίδια τον αντιλαμβάνεται.

Έδωσε τα χέρια με το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο ABC, προκειμένου να προβληθούν ηχογραφημένες συνεντεύξεις της Τζάκι, που αναμένεται να προκαλέσουν σεισμό σε ό, τι έχει μείνει από τον καθωσπρεπισμό της αμερικανικής κοινωνίας.

Στις κασέτες, η Τζάκι παραδέχεται ότι γνώριζε για τις… ατασθαλίες του JFK και ότι η ίδια τον εκδικήθηκε με το ίδιο νόμισμα, καθώς είχε σχέση, μεταξύ άλλων και με τον Τζιάνι Ανιέλι. Τον ιδρυτή της FIAT και… πρόγονο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη λίγκα των Ιταλών μεγιστάνων.

Η Τζάκι προσθέτει ότι ο Τζον Κένεντι είχε μονάχα εφήμερες σχέσεις, με όλες τις κατά καιρούς ερωμένες του. Πλην μιας, που… δεν ήταν η Μέριλιν, αλλά μια ασκούμενη του Λευκού Οίκου. Κάτι από… Κλίντον και Λουίνσκι θυμίζει η περιγραφή, δεν νομίζετε;

Στην αφήγηση της Τζάκι ωστόσο, υπάρχει και μια ωμή παραδοχή: Ότι «ηθικός αυτουργός» της δολοφονίας του συζύγου της, υπήρξε ο μέχρι τότε αντιπρόεδρος, και εν συνεχεία Πρόεδρος των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών Τεξανών επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούσαν να… λεηλατήσουν τις εξοπλιστικές προμήθειες του αμερικανικού στρατού, στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Μερικές δεκαετίες μετά τη δολοφονία του JFK, κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Το σοκ επέτρεψε στην αμερικανική Κυβέρνηση, ενός Προέδρου που είχε διατελέσει Κυβερνήτης… του Τέξας, να εμπλακεί σε δυο επιθετικούς πολέμους, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και να… χορεύουν μέχρι και σήμερα από τα κέρδη, οι εταιρείες… Τεξανών επιχειρηματιών, που αξιοποίησαν στο έπακρο τα συμβόλαιά τους με το Πεντάγωνα. Κοίτα να δεις συμπτώσεις…

statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου