Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί ο Παπανδρέου αποφεύγει τις ΗΠΑ; Από πότε έχει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ομπάμα; Πως είναι οι σχέσεις τους;

Από την Ιόλη Πιερίδη 

Ο Παπανδρέου βρίσκεται "κρυμμένος" στην Ελλάδα από τη Κυριακή.

Στην Αθήνα επέστρεψε αιφνιδιαστικά από το Λονδίνο, απ' όπου επρόκειτο να πετάξει για Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση της ματαίωσης του υπερατλαντικού ταξιδιού αιτιολογήθηκε ως εξής από το Μαξίμου: "Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ".

Βρισκόμαστε σχεδόν μια βδομάδα μετά την αναχώρηση για ένα ταξίδι που δεν έγινε ποτέ και ο Έλληνας πρωθυπουργός παραμένει εξαφανισμένος.

Φυσικά από χθές τα παπαγαλάκια κάνουν λόγο για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, όπου πρόκειται να μιλήσει σε Γερμανούς επιχειρηματίες και να γευματίσει με τη Μέρκελ.

Κι όμως όλα όσα έχουν γίνει μέσα στη βδομάδα δεν δικαιολογούν την αναβολή του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη.

Ακόμη και τα οδυνηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες δίχως τη φυσική παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά με μια γραπτή ανακοίνωση, ρίχνουν περισσότερο μυστήριο στην αναβολή του ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Αλλά δεν είναι μόνο το ταξίδι που ματαιώθηκε.

Παρατηρητές σημειώνουν ότι έχει μήνες να υπάρξει ακόμη και τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Ομπάμα!

Έγκυροι αναλυτές παρατηρούν πως ο Παπανδρέου έχει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ από την εποχή που συνελήφθη ο Στρος Καν.

Μια σύλληψη που οδήγησε και τον "σεσημασμένο" κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος να δηλώσει ότι αποσύρεται(!)

Τι συμβαίνει εδώ;

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που πάγωσαν τις σχέσεις Παπανδρέου-Ομπάμα;

Την ίδια στιγμή οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τους Κλίντον -η Χίλαρυ ήρθε και στο Μαξίμου- είναι πολύ ζεστή.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Γιατί αποφεύγει ο πρωθυπουργός τις ΗΠΑ;

Και για να διαπιστώσετε την βαρύνουσα σημασία του ταξιδιού που ματαίωσε ο πρωθυπουργός, δείτε τι περιελάμβανε το πρόγραμμά του:

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο πρόγραμμα, ο Γ. Παπανδρέου επρόκειτο να συναντηθεί αρχικά με εκπροσώπους Εβραϊκών Οργανώσεων, για να τεθούν επί τάπητος τα μνημόνια συνεργασίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση του Ισραήλ, στο φόντο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια μέρα είχε προγραμματισμένη συνέντηση και με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Τη περασμένη Δευτέρα, ο Γ.  Παπανδρέου επρόκειτο να επισκεφθεί το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα μιλούσε σε εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων «διαφημίζοντας» το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης και τις αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις.

Επίσης είχε ορισθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς.

Την Τρίτη, επρόκειτο να μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντιόταν με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ καθώς και Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Γ. Παπανδρέου θα επέστρεφε στην Νέα Υόρκη, την Πέμπτη, όπου είχε προγραμματίσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια και Ευρωπαίους ηγέτες μεταξύ των οποίων την πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ι. Ραντίσοβα, τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου Χ. Θάτσι ενώ θα μιλήσει την επόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Επίσης επρόκειτο να έχει επαφές με Αραβες ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο εμίρης του Κατάρ Αλ Τάνι, ενώ θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους ξένους ηγέτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη. Συγνώμη, αλλά δεν ακυρώνεις ένα τόσο σημαντικό ταξίδι για να "κρύβεσαι" μια βδομάδα στην Αθήνα.

Κάτι τρέχει εδώ...

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου