Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τα 2/3 του εθνικού δράματος…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ο Πανάγιος Τάφος καταστράφηκε… Ο Τόμας Έντισον «έφυγε» από τη ζωή… Γεννήθηκαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μελίνα Μερκούρη… Ο Γεώργιος Παπανδρέου επέστρεψε στην Αθήνα από την εξορία, και εκφώνησε τον Λόγο της Απελευθέρωσης… Ο Οδυσσέας Ελύτης κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας… Η δραχμή υποτιμήθηκε κατά 15%… Όλα τα παραπάνω έχει καταγράψει το ιστορικό ημερολόγιο ως «διακριτές» στις στιγμές στη διαδρομή της ανθρωπότητας και του τόπου, τη σημερινή ημέρα, 18 Οκτωβρίου.

Όλα αυτά όμως… δεν είναι τίποτα μπροστά στις συνέπειες της 18ης Οκτωβρίου του 1981. Τότε που ήρθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Του Ανδρέα, του Σημίτη και των υπολοίπων… συνιδρυτών, τους περισσότερους εκ τους οποίους βέβαια δεν τους γνώριζαν ούτε οι θυρωροί των πολυκατοικιών στις οποίες διέμεναν.

Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, που έμελλε να παρέμβει στον γενετικό κώδικα των Ελλήνων, προτού ακόμη οι επιστήμονες πετύχουν την αντίστοιχη βιολογική «ανάγνωση» του dna.

Εκείνο το βράδυ, με το ΠΑΣΟΚ να ξεπερνάει το 48%, και εκατομμύρια Ελλήνων να έχουν πιστέψει στην Αλλαγή, προφανώς και κανείς δεν περίμενε τι θα επακολουθούσε. Εκτός από εκείνους που… ήξεραν τον Ανδρέα.

Η «Καθημερινή της Κυριακής» δημοσίευσε μια δημοσκόπηση της Public Issue. Που δείχνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρείται από την πλειοψηφία των Ελλήνων ως ο πλέον πετυχημένος πρωθυπουργός στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Και η κυβέρνηση της περιόδου 1981-85, η καλύτερη που πέρασε από τη χώρα, την ίδια μακρά περίοδο.

Δηλαδή, ο Ανδρέας θεωρείται καλύτερος πρωθυπουργός από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος αποκατέστησε τη Δημοκρατία, επέβαλλε την εθνική συμφιλίωση, επανεντάσσοντας το ΚΚΕ στο πολιτικό σύστημα, από την «παρανομία» στην οποία βρισκόταν, και έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ. Κόντρα στον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ.

Ένας τέτοιος λαός, προφανώς και… άξιζε ό, τι έπαθε. Από τον Ανδρέα και τον Σημίτη, που φαίνονται στη φωτογραφία, και στη συνέχεια, στις μέρες μας, από τον Γιώργο. Τα 2/3 του εθνικού δράματος, στα οποία ήρθε να προστεθεί ο γιος του ιδρυτή του Κινήματος, με το διάγγελμα στο Καστελόριζο και την οριστική εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, μέσω του Μνημονίου.

Λένε ότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με το κράτος. Πόσο λάθος κάνουν. Το ΠΑΣΟΚ… έγινε η σύγχρονη Ελλάδα. Η Ελλάδα που χρεοκόπησε.

statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου