Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το ματωμένο δάκρυ του πρωθυπουργού.

Όταν ο πρωθυπουργός μας έλεγε πως "τον πιάνουν απλοί άνθρωποι στο δρόμο και του λένε για την πατρίδα και το μισθό μου να δώσω" δεν γνώριζε ακόμα πως ένας μισθός θα ήταν...λίγος!!
Δεν γνώριζε, επίσης, πως η κροκοδείλια δήλωσή του θα δημιουργούσε...σχολή υποκριτικής!! Πως, ένας - ένας υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς, σύζυγοι θα έσπευδαν να εγγραφούν (δωρεάν), θέλοντας να υπηρετήσουν την "τέχνη του πατριωτισμού".
Το μοναδικό, κόκκινο δάκρυ που κύλησε από το αριστερό πρωθυπουργικό μάτι, προκάλεσε σεισμό τύπου Χιλής και τσουνάμι Ειρηνικού αρχιπελάγους στα μυαλά και τις καρδιές των ελλήνων και ελληνιστών συνεργατών του:
βιομήχανοι, εφοπλιστές, καναλάρχες, μισθωμένοι παπαγάλοι, αιώνιοι εργατοπατέρες, εξέφρασαν την ταξική τους αλληλεγγύη στα υποψήφια και ανυποψίαστα δυστυχή θύματα. Οργανισμοί της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας φιλανθρωπικής οικονομικής κοινότητας, εξέφρασαν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη, δια των κυρίων Ολι Ρεν και Στρος Καν.
Δεν θα μάθουμε ποτέ αν η πρωθυπουργική δήλωση ήταν συνέπεια ενός πραγματικού περιστατικού ή φρικιαστική σύλληψη ενός αρρωστημένου μυαλού κάποιου συμβούλου.
Βέβαια, εδώ είναι Βαλκάνια (αρέσει δεν αρέσει) και η δικαιολογημένη καχυποψία,μας  οδηγεί στην υιοθέτηση της δεύτερης εκδοχής!! Ομως, όπως και νάχει το θέμα, είναι αλήθεια πως η δήλωση προκάλεσε σχετικό σοκ στον αποδέκτη Λαό
Ελάχιστο, τελικά, συγκρινόμενο με τα όσα επί της ουσίας μέτρα ακολούθησαν.
 - Ο πρωθυπουργός ανήκει σε μία ιστορική οικογένεια παραγωγής πολιτικών.
Κανένας από τους  προγόνους του δεν μας είχε συνηθίσει σε παρόμοιες πρακτικές.
Δακρύβρεκτες, άβολες, σφόδρα υποκριτικές, γελοίες.
Κι όμως, ο πρωθυπουργός συνεχίζει την ίδια πρακτική. Προσπαθεί να εκφράζει τα συναισθήματα πόνου ψυχής που τον καταλαμβάνουν κάθε φορά που ανακοινώνει δέσμη νέων ή πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων!! Και αυτή η πρακτική έχει οδηγήσει στην γενίκευση του κυβερνητικού - κομματικού "δράματος"(!!), που την διαπιστώνουμε κάθε φορά που κάποιος υπουργός, βουλευτής, στέλεχος εμφανίζεται δημοσίως!!
Είναι αλήθεια πως ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά ελλιποβαρής. Μετριότητα.
Από τον καιρό που "ενασχολήθηκε" με κάποια θέματα Νέων. Από τον καιρό που "διήλθε" από το υπ. Παιδείας. Και το Εξωτερικών.
Τα πολιτικά του ίχνη αρχίζουν να διακρίνονται τριάντα (30) χρόνια μετά τη μεταπολίτευση!!
Το2004, όταν, ελέω Σημίτη και κληρονομικώ δικαιώματι, γίνεται... Πρόεδρος.
Υπόσχεται "αλλαγές", ρήξεις, τομές και...ευημερία-δικαιοσύνη-αξιοπρέπεια.
Πρωτοπορεί σε διαδηλώσεις. Ηγείται μαζών εναντίον του ασφαλιστικού νόμου της Ν. Δούλας, επισκέπτεται τα ορυχεία Πτολεμαϊδας με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, περπατάει την αποκλεισμένη από χιόνια εθνική οδό, "κλείνει" το λιμάνι λόγω Cosco.
Αγκαλιάζει κομματικά στελέχη με αξιόλογο ήθος και προσφορά στη δημοκρατική και κοινοβουλευτική ιστορία, σ΄ αυτούς στηρίζεται όταν "απειλείται η πολιτική του ζωή και μέλλον".
Ήταν ένας υποδειγματικός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης!!
Τον Οκτώβρη  του 2009 παίρνει εντολή διακυβέρνησης της χώρας.
Εγκαταλείπει τα εσωκομματικά του "στηρίγματα" , όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις, τις σταθερές προγραμματικές του διακηρύξεις και εναγκαλίζεται φανατικά με όλες τις αποτρόπαιες πτυχές του νεοφιλελευθερισμού.
Αρνήθηκε έναν Λαό για να υπηρετήσει συμφέροντα άλλων. Φυσικό!!

Από γυάλινο μάτι δεν κυλάει ποτέ αληθινό δάκρυ.

politikokoraki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου