Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 8.1.23

Γιατί η Τουρκία δεν πρόκειται να αντιδράσει σε επέκταση των Χωρικών Υδάτων νοτίως της Κρήτης

 

Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α Καμπουρίδης: 


Λόγοι που η Άγκυρα δεν επεκτείνει επίσημα το Casus Belli πέραν του Αιγαίου

Ηενόχληση που προκλήθηκε στην Άγκυρα από αναφορές ελληνικών ΜΜΕ για πιθανή επέκταση των Χωρικών Υδάτων (Χ.Υ.) νοτίως της Κρήτης με τις προκλητικές δηλώσεις που ακολούθησαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και από αναλυτές της γειτονικής χώρας, αποκαλύπτουν όχι μόνο τη νευρικότητα που διακατέχει την τουρκική πλευρά κάθε φορά που η Αθήνα διατηρεί την πρωτοβουλία των εξελίξεων αλλά και τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας σε θέματα του αναθεωρητικού πλαισίου καθώς και την κεντρική σημασία που έχει το Αιγαίο στη γεωπολιτική εξίσωση.

8.1.23

Η πρόβλεψη για την ήττα του Ερντογάν ακούγεται στα σαλόνια της Ουάσιγκτον: Θα προλάβει η Εμινέ να σώσει τις πανάκριβες γόβες της;


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας «19FortyFive» για τους κλεπτοκράτες της οικογένειας του Ταγίπ Ερντογάν, που υπογράφει ο περίφημος αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν (Michael Rubin), είναι συγκλονιστικό.

Μας θύμισε παρόμοια κείμενα πριν από την πτώση «αμερικανοκίνητων» δικτατοριών, οι οποίες κατέρρευσαν όταν οι Αμερικανοί τις εγκατέλειψαν. Ο Ρούμπιν συγκρίνει την Εμινέ Ερντογάν -σύζυγο του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν- με την Ιμέλντα Μάρκος, σύζυγο του δικτάτορα των Φιλιππίνων. Η Εμινέ, υποστηρίζει ο Ρούμπιν, μπορεί να είναι η Ιμέλντα του 21ου αιώνα.

8.1.23

Η μεγάλη έξοδος: Παγκόσμια ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των συνόρων στην Κίνα [videos]


 Η Κίνα αίρει σήμερα την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, βάζοντας τέλος σε τρία χρόνια απομόνωσης που επέβαλε στον εαυτό της την ίδια στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπη στο εσωτερικό με μια έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19.

Έπειτα από τρία χρόνια δρακόντειων περιορισμών από τους πιο δρακόντειους στον κόσμο, που έπληξαν την οικονομία της και τελείωσαν με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, η Κίνα ήρε τον περασμένο μήνα την πλειονότητα των μέτρων της για την καταπολέμηση της πανδημίας και πλέον εκατομμύρια άνθρωποι ξεκινούν ταξίδια κατά την περίοδο των κινεζικών διακοπών (σεληνιακό έτος) σε όλον τον κόσμο.

8.1.23

Η «Αστραπή» πρώτη απάντηση -για το 2023- της Ελλάδας στις έωλες, μαϊμού βαλλιστικές απειλές: Η υπαρκτή απειλή είναι η αναζήτηση επεισοδίου

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Με τον κυβερνητικό συνασπισμό της Τουρκίας να επενδύει στην πόλωση και τον εθνικισμό, η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή από το να διατηρεί αυξημένα αντανακλαστικά και παράλληλα ισχυρή παρουσία των δυνάμεών της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος από την Αττάλεια ως άλλος Κιμ Γιονγκ Ουν επαναφέρει τις απειλές με τον βαλλιστικό πύραυλο Typhoon τον οποίο δεν θα ενεργοποιήσει μόνο αν οι Έλληνες… είναι φρόνιμοι!

Και μπορεί ο βαλλιστικός πύραυλος Tayfun (Typhoon) να μην ανησυχεί καν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Επιτελεία, όμως η στρατιωτική ηγεσία εφιστά την προσοχή σε όλους όσοι βρίσκονται στην εσχατιά της Ελλάδας και της Ευρώπης και υπερασπίζονται τα σύνορα.

8.1.23

Αρχική ΑΠΟΨΗ Ελληνοτουρκικά: «Και τι θέλετε να κάνουμε, πόλεμο»;



 Σύμφωνα με την UNCLOS, τόσο τα Χωρικά Ύδατα όσο και η ΑΟΖ ξεκινάνε από τις γραμμές βάσης. Ο εναέριος χώρος και η Συνορεύουσα Ζώνη εξαρτώνται από τα χωρικά ύδατα.

Γράφει ο

 ΟΘΩΝ ΦΛΩΡΑΤΟΣ*

Όσον αφορά την Υφαλοκρηπίδα, απαιτείται να ξεκολλήσουμε επί τέλους από τον όρο αυτόν, πριν πάθουμε αμετάκλητη ζημιά. Η υφαλοκρηπίδα αφορά το βυθό και το υπέδαφος του και σύμφωνα με την UNCLOS άρθρο 76, μπορεί να φτάνει τα 200 νμ αλλά και όχι. Στην παράγραφο 5 του άρθρου αυτού, αναφέρεται ότι η υφαλοκρηπίδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100 νμ από την ισοβαθή των 2500 μ. Ενώ μπορεί να φθάνει και τα 350 ν.μ.

8.1.23

Ο Χριστοδουλίδης και το «χρίσμα» για την επίλυση του Κυπριακού...

 

[δημοσιεύτηκε 11:50-3/1/23, ανανεώθηκε 13:33-4/1/23]
Αποκαλυπτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» του Γιάννη Καρεκλά εν όψει των εκλογών του Φεβρουαρίου. 

Ενδεικτικά μόνο θα σταχυολογήσουμε/σχολιάσουμε κάποιες από τις θέσεις του Ν. Χριστοδουλίδη σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού, θέσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι σε περίπτωση που αναλάβει την προεδρία θα συνεχίσει εκεί όπου σταμάτησε ο προκάτοχός του Ν. Αναστασιάδης. Κάτι για το οποίο η στήλη έγραφε από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι:
8.1.23

H ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ - ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ



                  

 Του Ευάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α.- Νομικού.

 

Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας με την υπ΄αριθ. 27/ 28 Ιουλ. 2022 Απόφασή του που ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων της 7ης Νοε.2022, προέβη στην έγκριση  και επικύρωση του Καταστατικού του   Συλλόγου υπό  την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», (ΚΜΓ), με (φαινόμενη) έδρα την Φλώρινα.

Κύριοι σκοποί του συλλόγου κατά το άρθρο 2 του Καταστατικού   είναι η υποστήριξη  :   Της Οργάνωσης της διδασκαλίας της επίσημης Μακεδονικής γλώσσας στους πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας - Της  μελλοντικής εισαγωγής της μακεδονικής τυποποιημένης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Της μελλοντικής ίδρυσης παιδαγωγικών σχολείων/τμημάτων στα υπάρχοντα πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας για την εκπαίδευση τοπικών εκπαιδευτικών της μακεδονικής γλώσσας, καθώς και αναλυτικό πρόγραμμα και το διδακτικό προσωπικό. 

8.1.23

«ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»(!) (Κ.Μ.Γ.) ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ Η «ΑΔΕΙΟΧΟΡΗΓΗΣΗ» ΤΗΣ..!


Η τουλάχιστον ατυχής δικαστική απόφαση στη Φλώρινα, δημιούργησε «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ; ΓΛΩΣΣΑΣ» δηλαδή ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ (όπως συνεχίζει να κραυγάζει και η ΣΟΦΙΑ) με στόχο την υποχρεωτική διδασκαλία στα Δημόσια Ελλαδικά Σχολεία ώστε στη συνέχεια ως (ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ) μοχλός προώθησης του απαιτητικού ζητήματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ (ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ) ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ» και εν καιρώ δι΄αποσπάσεως και άλλων όμορων περιοχών όπου «ομιλείται» η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ(;) να δημιουργηθεί το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» κατά το όμοιο του ΚΟΣΣΟΒΟΥ και του υποκινούμενου από την Τουρκία «ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

7.1.23

«Μόνο πράκτορες της Τουρκίας λένε ότι πρέπει η Άγκυρα να πάρει τα F-16» λέει ο Ε.Ζεμενίδης για τα εξωφρενικά του Συρίγου!

 

Οι δηλώσεις του υφυπουργού προκαλούν τριγμούς στην ομογένεια

Οι πρωτοφανείς δηλώσεις του υφυπουργού παιδείας Άγγελου Συρίγου αναφορικά με την απόκτηση αμερικανικών F-16 και τον εκσυγχρονισμό επιπλέον μαχητικών του τύπου, από την Τουρκία προκάλεσαν την οργή της ομογένειας στην Αμερική που εξίσωσε τις δηλώσεις του υφυπουργού με δηλώσεις πράκτορα της Τουρκίας.

Σημειώνουμε ότι σε αποκαλυπτικές θεωρίες είχε προχωρήσει ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος αναφορικά με το θέμα των 40 νέων τουρκικών F-16V και της αναβάθμισης 80 ακόμη στο ίδιο επίπεδο ισχυριζόμενος πως είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας να δώσει η Αμερική τα F 16 στην Τουρκία», μιλώντας μάλιστα στην κρατική τηλεόραση! 

7.1.23

Η απάντηση του Άγγελου Συρίγου στον Μιχάλη Ιγνατίου: Ξεκαθαρίζει τι εννοούσε με τη δήλωση για τα F-16 που απαιτεί να αγοράσει η Τουρκία: “Είμαστε όλοι Κύπριοι”…

Διαφωνώ με τον κ. Συρίγο.Μας συμφέρει η Τουρκία να αγοράσει
 και 'αλλα Ρωσικά οπλικά συστήματα, γιατί αυτό θα είναι λόγος να  ...εξωπεταχτεί από το ΝΑΤΟ διότι μετά, κάθε επίθεσή της εναντίον της χώρας μας, μέλους του ΝΑΤΟ θα ήταν αδύνατη, λόγω των συνεπειών που προβλέπονται. Juan

Λάβαμε και δημοσιευουμε την απάντηση του υφυπουργού Παιδείας, καθηγητή Άγγελου Συρίγου στο κείμενο του https://www.efenpress.gr/2023/01/f-16-video_7.htmlαρθρογράφου της Hellas Journal, Μιχάλη Ιγνατίουπου αναφερόταν στη δήλωση για τα αμερικανικά F-16.

Ως γνωστό, ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν πιέζει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να αγοράσει η Τουρκία τα F-16.

H απάντηση του κ. Συρίγου ακολουθεί:

7.1.23

Έγγραφα που καίνε για το κουβάρι Ερντογάν, μαφίας και ΜΙΤ: Φίλοι του με αμύθητη περιουσία μετά τη δολοφονία Έλληνα της Πόλης

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Erdoğan Demirören. Photo via YouTube


Ο Yıldırım Demirören, γιος του εκλιπόντος επιχειρηματία Erdoğan Demirören και στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει χτίσει τον πλούτο του πάνω στα παράνομα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία ενός επιχειρηματία της μειονοτικής ελληνικής κοινότητας (Rum) που δολοφονήθηκε βάναυσα στην Τουρκία.

Το θύμα αυτής της τρομερής ιστορίας ήταν ένας Έλληνας ονόματι Γιώργος Παπαδόπουλος (στα επίσημα αρχεία ήταν γνωστός ως Yorgi Papadopulo), ιδιοκτήτης της Arşimidis Müessesesi Otomobil Malzemesi Ticaret Türk Anonim Şirketi (Arşimidis), μιας εταιρείας εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων

7.1.23

Τα «μυστικά» της Συνθήκης της Λωζάνης: Γιατί ο Ερντογάν θέλει να την ανατρέψει – Γ. Κυμιωνής


 Γιατί ο Ερντογάν επιζητά αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης; Συχνά – πυκνά, στην τουρκική πολιτική σκηνή, επιλέγουν να διατηρούν στην επικαιρότητα μέσω δηλώσεων και αναφορών ζητήματα για τη Συνθήκη των Σεβρών και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Γιατί το κάνουν αυτό;

7.1.23

Ολική επέκταση του φράχτη στα σύνορα του Έβρου, θα γίνουν και τα 140 χλμ * Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν

Πότε θα καυτασκευάσετε το φράκτη, προ των εκλογών ή το αφήνεται "κληρονομιά" στην επόμενη κυβέρνηση;
Juan
 

«Είναι οριστική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί φράχτης 140 χιλιομέτρων στον Έβρο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα», ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε, μεταξύ άλλων, για την επέκταση του φράχτη:

«Στον Έβρο, η Ελληνική αστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παρανόμων μεταναστών.

»Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία. Είναι ένα συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα.

7.1.23

19FortyFive: Τα 5 μέρη στα οποία μπορεί να ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος το 2023

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σήμανε το 2022 την έναρξη της μεγαλύτερης σύρραξης στην Ευρώπη από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, όμως προκάλεσε τριγμούς παγκοσμίως, κλιμακώνοντας την ένταση σε ήδη τεταμένες σχέσεις. Σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού γεωπολιτικού σάιτ 19FortyFive, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου φέτος ανακύπτει από τις εξής πέντε περιοχές:

7.1.23

INTERCITY ΙΑΣΩΝ: Το πρώτο βήμα για το by pass των Δαρδανελίων

 

Του Πασχάλη Χριστοδούλου*

«Intercity Ιάσων» ονομάσαμε το παλιό εκμισθωμένο τρένο με το οποίο κάναμε τη διαδρομή Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου την Άνοιξη του 1996.  Ήταν η δεκαετία που η ιστορία, η γεωγραφία, η οικονομία αλλά και η πολιτική μας έκλειναν το μάτι. Η ηλεκτροσιδηροδρομική και οδική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Μπουργκάς συνιστούσαν και συνιστούν ακόμη τα χερσαία Δαρδανέλια.

7.1.23

Περίεργη δήλωση του Άγγελου Συρίγου για τα F-16 που απαιτεί να αγοράσει ο Ερντογάν: Να τα πάρει, υποστηρίζει… “Είναι λαγός του Μητσοτάκη” ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ… (video)


 Με αφορμή τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί λίγο-πολύ ότι αυτός έβαλε μπροστά τον υφυπουργό Παιδείας για να εκφράσει θέση υπέρ της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία!

«Η επικίνδυνη πολιτική του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ. Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωση του.

7.1.23

Αγαπητέ Άγγελε, και τι να πούμε τώρα στον γερουσιαστή Μενέντεζ; Ότι κάνει λάθος να επιμένει στο πάγωμα της πώλησης των F-16 στους Τούρκους; (video)

Από αυτούς τους δύο νομοθέτες εξαρτάται, βασικά, η πώληση των αμερικανικών F-16 στην κατοχική Τουρκία. Αριστερά είναι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας. Και δεξιά ο γερουσιαστής Τζιμ Ριτς, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας. Official U.S. Senate photo by Rosa Pineda via flickr

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Άγγελος ο Συρίγος είναι ένας πολύ έξυπνος και πολύ μορφωμένος πανεπιστημιακός καθηγητής. Δεν είναι τυχαίο ότι για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πάρα πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στις γνώσεις του.

Βεβαίως, δεν είναι αλάνθαστοι οι έξυπνοι και μορφωμένοι άνθρωποι. Όχι. Κάνουν και αυτοί λάθη. Άλλωστε άνθρωποι είναι και αυτοί.

Προσωπικά, διαβάζω τα κείμενα του, και τα βιβλία του τα μελετώ. Έχει άποψη, και την υποστηρίζει. Κάποτε συμφωνώ, κάποτε διαφωνώ, αλλά γενικά μιλώντας έχει πολύ καλές θέσεις στα εθνικά θέματα.

7.1.23

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα"



 Από την ακριτική Γαύδο, δυτικά της οποίας έχουν αρχίσει έρευνες για φυσικό αέριο, ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία και τη Λιβύη.

Στις έρευνες για φυσικό αέριο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Γαύδο όπου παρέστη στον εορτασμό των Θεοφανείων..

"Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης.

7.1.23

Γρίβας Κ.: Είναι τόσο απλό. Θα μπορούμε να χτυπάμε τους Τούρκους από ..

 

Ο καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κ. Κων/νος Γρίβας, κάνει έναν απολογισμό του έτους 2022 σε ότι αφορά την άμυνα της χώρας μας (29-12-2022).

Ο κ. Γρίβας είπε ότι το 2022 ήταν ένα καταλυτικό έτος και μάλιστα τελειώνει με αυτή τη φοβερή δήλωση εκ νέου του Τσαβούσογλου που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που η Ελλάδα κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και δεκαετίες και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.12 ναυτικά μίλια και μάλιστα όχι γενικώς αλλά και στην Κρήτη.
6.1.23

Άγγελος Συρίγος: «Να πάρει η Τουρκία τα F-16 – Η κυβέρνηση το θέλει»!

Αν δεν πρόκειται για υπέρμετρο...μαζοχισμό, τότε (ίσως) τα βρήκατε (η κυβέρνηση) και  τα συμφωνήσατε και στο λαό πουλάτε...φούμαρα!
Juan
 

Σε καινοφανείς θεωρίες προχώρησε ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος αναφορικά με το θέμα των 40 νέων τουρκικών F-16V και της αναβάθμισης 80 ακόμη στο ίδιο επίπεδο.

6.1.23

Ε Υ Χ Ε Σ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΗΣ Α΄ (35) ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 «ΚΟΜΑΝΤΟΣ '74»

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΗΣ Α΄ (35) ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  '74»

Έτος ίδρυσης 1985 /Αρ. αποφ.Πρωτ. Αθηνών με αρ. 1464/85  και  τροπ.1146/2004 . ΚατχΒιβλΣωμΠρωτ Αθηνών με αρ. 1305

 -Α.Μ. 12094 Νομ Αθηνών και    812/7-6-2004 Υπαγ.ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ 

Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα ΤΘ 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κιν. προέδρου 6934-779656


Emails: veterania35mk74@gmail.com και comandosamk74@gmail.com , 

                                        και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr


                Προς                                                          Αθήνα   6 Ιανουαρίου   2023

Μέλη και φίλους του Συλλόγου μας                             Αρ. πρωτ  2



Θέμα «Ευχές  ΔΣ σε όσους και όσες έχουν την  ονομαστική τους γιορτή» 

Σήμερα  Παρασκευή 6 Ιανουαρίου «των Θεοφανίων».

6.1.23

Ο «Γέροντας» του Τιμίου Προδρόμου στην έρημο του Ιορδάνου - Δημήτριος Λυκούδης

 

6.1.23

H TAINIA ΜΑΣ: Η έφεση της 18ης Ιουνίου | Πόλεμος

 

6.1.23

« ΚΑΘΙΣΤΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΑΧΡΟΝΙΑΓΑ» UPD με σχόλιο του συνεργάτου μας συγγραφέως Αντώνη Αντωνά

Πόσους "πυραύλους" (;) μπορεί να κατασκευτάσει ο Τούρκος;
Ξέρει για τους υπέρ αρκετούς  πυραύλους αέρος- εδάφους των αεροσκαφών μας
που  με άνεση φτάνουν στη Άγκυρα, αν και υπάρχουν πολλοί πιο   ενδιαφέροντες στόχοι 
και μάλιστα πολύ πιο κοντα ;
Juan
 

                             Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων* 

«Καθίστε φρόνιμα αχρόνιαγα γιατί θα σας ρίξω  Ταιφούν» μας απειλεί ο «μπαμπάς»  Ερντογάν και εμείς εκτελούμε φοβισμένα   τις  εντολές του . Που καταντήσαμε; Μόνο στον  Καραγκιόζη βλέπαμε τέτοιες καταστάσεις

 Η ανίκανη και φοβική  πολιτική μας ηγεσία από τη Μεταπολίτευση πάσχει από τουρκολαγνία  . Πίστεψε στην Ελληνοτουρκική φιλία , ανακήρυξε  μονομερώς   «στρατηγικό εταίρο την Τουρκία»στήριξε  την ένταξη της στην Ε.Ε , ο ΓΑΠ  χόρεψε  ζεϊμπέκικα,   ο Κώστας έκανε κουμπαριές, ο Σημίτης διέλυσε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα  και όλες οι κυβερνήσεις αρνήθηκαν να εκμεταλλευτούν τον ενεργειακό μας πλούτο .

6.1.23

Η εορτή των Θεοφανείων και το μήνυμα της

 
Οι χριστιανικές γιορτές που γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες είναι γεγονότα που ξεπερνούν τις στενές χωροχρονικές συναρτήσεις και αποσκοπούν να εντάξουν τον άνθρωπο στο μεγάλο μυστήριο της σωτηρίας. Είναι τομές μέσα στον ιστορικό χρόνο, που τον αγκαλιάζουν και τον κάνουν αιωνιότητα. Είναι μεγάλα ορόσημα, με μοναδική λυτρωτική σημασία για τον πιστό.

 Έτσι ο χρόνος για τον άνθρωπο πού συμμετέχει στο γιορταστικό κύκλο της Εκκλησίας δεν είναι μία μονότονη ροή ωρών, ημερονυκτίων, εβδομάδων, μηνών και ετών, αλλά ενταγμένος στη λυτρωτική διάσταση αυτών των ήμερων του μεταφέρει το μήνυμα της εν Χριστώ αναγεννήσεως, την οποία καμία άλλη ενδοκοσμική δύναμη δεν μπορεί να προσφέρει. Σε αυτή τη λυτρωτική διάσταση μας μεταφέρει και η γιορτή των Θεοφανείων ή Επιφανειών ή Αγίων Φώτων, πού είναι η αρχαιότερη μετά το Πάσχα δεσποτική γιορτή. 
6.1.23

Ρωσική εκδίκηση για την Makeevka: Κτύπημα “on air” στην γαλλική TV – 100 νεκροί Ουκρανοί και ΝΑΤΟϊκοί σύμβουλοι- Kαταστράφηκαν 8 συστήματα HIMARS & RM-70!



Σε πυραυλικό μπαράζ μεγάλης ισχύος προχώρησε η Ρωσία ως αντίποινα για τις εκατόμβες νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Makeevka.

Οι Γάλλοι παρακολούθησαν ζωντανά την καταστροφή βάσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων γεμάτη με πράκτορες της CIA-MI6 και συστήματα MLRS HIMARS και RM-70.

Ο βομβαρδισμός έγινε στον αέρα της γαλλικής τηλεόρασης. Ρωσικός πύραυλος έπληξε το ξενοδοχείο «Man» ενώ ένας δεύτερος το “το Παλάτι του Πάγου” γνωστό ως “Ice Arena” στην Druzhkovka ( Ντρούζκοβκα). Ακολούθησε και τρίτο κτύπημα εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού.

6.1.23

Στην Γαύδο για τα Θεοφάνεια ο πρωθυπουργός: Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στον Αγιασμό των Υδάτων

Tο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΓΑΥΔΟΥ». ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR

 Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στη Γαύδο, για τα Θεοφάνια, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις απειλές.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Γαύδο με ελικόπτερο από την 115 Πτέρυγα Μάχης, περίπου στις 11 το πρωί, θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ στη συνέχεια θα επιθεωρήσει το Εθνικό φυλάκιο του νησιού.

Αμέσως μετά θα περιηγηθεί στο ακριτικό νησί. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στη Γαύδο μετά από 26 χρόνια.

6.1.23

Η αμερικανική γραφειοκρατία έχει μολυνθεί με φιλοτουρκισμό από την εποχή του Χένρι Κίσιγκερ: Υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν με τον εκπρόσωπο Νέντ Πράις. Διακρίνεται και ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου. Φωτογραφία State Department by Freddie Everett
 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μερικές φορές, νομίζω, ότι δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε κάποιες αμερικανικές ανακοινώσεις, -και δεν μας αδικώ- διότι βαρεθήκαμε τα λόγια και απαιτούμε έργα. Και έχουμε δίκιο να ζητούμε έργα, όχι μόνο επειδή χορτάσαμε από λόγια, αλλά και για ένα άλλο λόγο:

Η Τουρκία είναι πλέον ο χειρότερος σύμμαχος για την Αμερική και το ΝΑΤΟ, και ο καλύτερος για τη Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν. Παρ’ όλα αυτά, οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, επιμένουν να την χαρακτηρίζουν σημαντική φίλη της Δύσης.

6.1.23

Η μέθοδος με τις σακούλες είχε εφευρεθεί από την Τουρκία, όχι από το Κατάρ: Μερικά πράγματα εξηγούνται ακόμα και επίσημες εκθέσεις…

Maria Theofili (left), Permanent Representative of Greece to the United Nations, pays a farewell call on Secretary-General António Guterres. Credit, UN Photo, Eskinder Debebe
 

Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία ακολουθεί τη μέθοδο του Κατάρ όπου έχει σκοπό να επηρεάσει αποφάσεις, εκθέσεις ή και την εικόνα της στη διεθνή κοινότητα. Η μέθοδος Κατάρ, δηλαδή οι σακούλες με τα μετρητά, έγινε περισσότερο γνωστή τώρα με την υπόθεση Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εδώ και χρόνια το ξέρουν οι κυβερνήσεις μας, οι πολιτικοί μας, ότι ένας πακτωλός χρημάτων διοχετεύεται σε διάφορους και από την Άγκυρα για τις παρεμβάσεις της. Κάποτε έγιναν και μελέτες για να δουν με ποιο τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η χυδαία χρηματοδότηση, αλλά τελικά σήκωσαν τα χέρια. Πού να τις βρούμε εμείς τις σακούλες να τις μοιράζουμε απ΄ εδώ κι απ΄ εκεί;

6.1.23

Στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού των ναζί: Χάρτης δείχνει που έθαψαν τα κλεμμένα κοσμήματα και διαμάντια στο Αρνεμ

 

Ο χάρτης που σχεδιάστηκε για να αποκαλύψει τη θέση των θησαυρών που έκρυβαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Ο χάρτης του θησαυρού λέγεται ότι δείχνει το μέρος όπου οι Γερμανοί στρατιώτες έθαψαν ένα απόθεμα κλεμμένων πολύτιμων αντικειμένων που αποκτήθηκαν κατά τη μάχη του Άρνεμ στην Ολλανδία το 1944. Τα λάφυρα περιλαμβάνουν κοσμήματα, ρολόγια και διαμάντια, τα οποία, σύμφωνα με τον χάρτη, είναι θαμμένα κοντά στο χωριό του Άρνεμ στην περιοχή Gelderland που βρίσκεται στην ανατολική Ολλανδία.

5.1.23

Για «μαγεία» την έχουμε την Ορθοδοξία - Το παράδειγμα των Θεοφανείων - Δημήτριος Λυκούδης

 

5.1.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Yuma (1971) HD Remastered | Western Classic

 

5.1.23

Και εγένετο «της Πόπης» στον Σύριζα, λόγω…. Πόπης



 Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Τόνους χολής εξέμεσαν άπαντες στον Σύριζα , με δηλώσεις ή –κυρίως-  εντός της «καμαρίλας» και των υπογείων σχολιασμών μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει την πεπειραμένη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου ως  Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. Το περίμενα. Όπως περίμενα ότι ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε από άλλα κόμματα θα υπήρχε κάποιο σχόλιο θετικό για την απόφαση του κ. Τσίπρα να επιλέξει τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση. Διότι έτσι είναι τα κόμματα. Αλλιώς μας έχουν συνηθίσει. Οι «κατάλληλοι» άνθρωποι πρέπει να μένουν σπίτι τους, έστω κι αν η Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον, έχει πράξει στο παρελθόν και το αντίθετο για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου.

5.1.23

Κορονοϊός - Κίνα: Τι αποφάσισε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

 

Την επίδειξη αρνητικού τεστ 48 ωρών για τους ταξιδιώτες από την Κίνα αποφάσισε η κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει υποχρεωτική για τους ίδιους ταξιδιώτες τη μάσκα υψηλής προστασίας, ενώ θα εντατικοποιηθεί και η ανάλυση των λυμάτων από τις απευθείας πτήσεις με την Κίνα.

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ

Σε οδηγίες του, ο ΕΟΔΥ, αναφέρει:

5.1.23

Ε Υ Χ Ε Σ



 Η Ομάδα Εργασία και Έρευνας του συγγραφέα  κ Αντώνη Αντωνά, εύχεται στον αγαπητό μας εκδότη, της συνεργαζόμενης έγκυρης ιστοσελίδας EFENPRESS Xρόνια Πολλά και ευλογημένα, για να συνεχίσει να προσφέρει πατριωτικές  υπηρεσίες στην Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και την πολύπαθη Ελληνική μας Κύπρο. 

«Τούντους  τζιαιρούς τους μαυροσκότεινους,/ που ζήσαμε τζιαι ακόμα ζούμε,/ τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά,/ τ΄ άγια φώτα του Ιησού τη βάπτιση,/ ας μας φωτίσουν τζιαι αναβαπτίσουν τουλάχιστον,/σήμερα τον δρόμο μας να βρούμε./

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου