Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ: Τί θα ψηφίσει η Ελένη Τσαλιγοπούλου;

Καταιγιστικές οι εξελίξεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ένα συγκλονιστικό θέμα που ανέκυψε μόλις προχθές έχει επισκιάσει τους σεισμούς, την μεταγραφή Μήτρογλου, ακόμα και το Σούπερμπωλ. Δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Στην οποία Ελλάδα, η τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, έδωσε συνέντευξη στην οποία δήλωσε οτι “φοβάται οτι αν βγει ο Σύριζα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα”.

Αμέσως σήμανε συναγερμός!

Τα πολιτικά επιτελεία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο μπήκαν σε συναγερμό. Συσκέψεις επί συσκέψεων, από την Καλαμάτα μέχρι την Αλάσκα και από το Καράκας μέχρι τα Άνω Κωλοφάρδουλα Ευρυτανίας.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το επικοινωνιακό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Γνωστοί για την σοβαρότητά τους από την επιτυχημένη τους πορεία στην Πολιτική Άνοιξη, οι επιτελείς του Μουρούτη έβγαλαν ανακοίνωση καταπέλτη κατά του Σύριζα.

- ”Νια, νια νια νια, νια”.

Ο Σύριζα απάντησε με θυμηδία:

- “Σιγά τα ωά. Για κάθε Τσαλιγοπούλου που φεύγει, θα βγάζουμε δέκα Δρογώσηδες. Το (έντεχνο) ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις, που η τραγουδίστρια επανήλθε αναρτώντας μια διευκρινιστική και μακροσκελή δήλωση στο Facebook. Στην δήλωσή της, δεν διαψεύδει μεν αυτό που είπε, αλλά τονίζει κατηγορηματικά: “Εγώ πάντως θα ψηφίσω Σύριζα”.

Είναι προφανές οτι για την διευκρινιστική της δήλωση μέτρησαν πολλά πράγματα:

Πρώτα απ’ όλα η καριέρα της. Όλοι γνωρίζουν οτι για να κάνεις καριέρα στο τραγούδι πρέπει να δηλώνεις γενικώς και αορίστως “αριστερός”. Αν παρεκλίνεις, τη γάμησες. Αν, αντιθέτως είσαι και λίγο “μαχόμενος”, τότε η καριέρα σου είναι εγγυημένη. Ακόμα και αν είσαι παντελώς ατάλαντος, ας πούμε σαν τον Διονύση Τσακνή.

Ένα δεύτερο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση της αοιδού είναι οτι η ίδια είναι βαθιά Ελληνίδα. Διότι όπως είναι γνωστό, ο μέσος και η μέση Ελληνίδα, γνωρίζουν πολύ καλά και από πριν το πόσο μαλάκας είναι ο μαλάκας που πρόκειται να ψηφίσει. Παρ’ όλα αυτά, θα τον ψηφίσει.

Δηλαδή δεν γνωρίζει αυτός που στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει ΝΔ, πόσο καραγκιόζης είναι ο Άδωνης; Δεν γνωρίζει πόσο σούργελο είναι ο Σαμαράς; Φυσικά και γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά θα τους ψηφίσει.

Ή μήπως περιμένει ο ψηφοφόρος του Σύριζα οτι θα τον σώσουν ο Μηλιός με τον Στρατούλη; Σαφώς και όχι. Αλλά θα τους τιμήσει.

Όλα κι όλα. Το γατόνι, ο Έλληνας, τον μαλάκα και τον καραγκιόζη τον αναγνωρίζει από μακριά. Ταυτόχρονα όμως είναι έτοιμος να τον τιμήσει. Ακόμα και με την ψήφο του μάλιστα.

Ίσως τελικά γιατί είναι εικόνα και ομοίωσή του.

amantomatimou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου