Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Γιατί δεν λένε του Γιώργου τι να κάνει, τέλος πάντων;

Παίζουν με τα νεύρα του παιδιού οι Γερμανοί, οι εταίροι μας στην Ε.Ε., οι ευρωτραπεζίτες και Αμερικανοί. Μέσα στο χάος των προσωπικών στρατηγικών των υπουργών και την παραζάλη των διαφορετικών εισηγήσεων, ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει τις οδηγίες… προς ναυτιλομένους. Και αυτές δεν έρχονται, διότι η «διεθνής παράγοντας» – που δεν είναι ένας, ούτε έχει ενιαία συμφέροντα και πολιτικές…- δεν μπορεί να ομονοήσει στο πακέτο των μέτρων και στην τελική λύση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.

Τούτων δοθέντων η τακτική του ΓΑΠ συμπυκνώνεται στο «βρείτε τα» που λέει και στους υπουργούς του! Και αν αυτοί, οι «προϊστάμενοι», τα βρουν εκείνος δεν έχει πρόβλημα να υλοποιήσει την όποια απόφασή τους.

Η κατάσταση είναι δραματική και αδιέξοδη για τον ΓΑΠ. Οι ΗΠΑ φοβούνται την κατάρρευση και την χρεοκοπία, την οποία θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές τους εταιρείες που ασφάλισαν τα ελληνικά ομόλογα. Έτσι η υφυπουργός Οικονομικών Λάε Μπράιναρντ αισιοδοξεί ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και αρκεί να στηριχθούν τα νέα μέτρα. Οι Γερμανοί δέχονται την επιμήκυνση και δεν συζητούν για κανένα νέο δάνειο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Τρισέ) συζητά για νέο μνημόνιο (δηλαδή νέο δάνειο). Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε για «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, αφού προηγηθεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Και λίγα λεπτά μετά ο Αυστριακός τραπεζίτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ Εβαλντ Νοβότνι απάντησε στον Γιούνκερ ότι δεν πρέπει να αναμένεται «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους!

Και οι επιλογές του Γιώργου μειώνονται διαρκώς από την ώρα που ο Αντώνης δεν του χαρίζει την συναίνεση που θέλει και ανθίσταται στις ωμές παρεμβάσεις του Πιουριφόι, Όλι Ρεν.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου