Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ακούστε τι έλεγε τηλεαστέρας σήμερα το πρωϊ.

Τηλεαστέρας, από τους προβεβλημένους, μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού (όχι του MEGA, για να μην πάει εκεί το μυαλό σας), δεν θέλουμε να του κάνουμε όμως περαιτέρω και διαφήμιση, έλεγε περίπου ότι δεν πρέπει να κάνουμε δημοψηφίσματα για θέματα που ξέρουμε ότι ο λαός έχει αντίθετη άποψη. Είπε, για παράδειγμα, ότι δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ ή για το μνημόνιο ή για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας κ.λ.π., αφού ξέρουμε ότι ο λαός θα πει ΟΧΙ. Και συμπλήρωσε ότι αυτά τα θέματα είναι θέματα πολιτικής απόφασης και όχι θέματα για τα οποία θα πρέπει να γίνει κάποιο δημοψήφισμα. Δημοψηφίσματα είπε θα πρέπει να γίνονται για άλλα θέματα, άλλωστε, κατέληξε, στη χώρα μας δεν συνηθίζονται τα δημοψηφίσματα.

Και να σκεφτείτε φίλοι μας ότι τη στιγμή που τα έλεγε αυτά, με το σοβαρό του ύφος, τον παρακολουθούσαν εκατομμύρια Έλληνες, στους οποίους ο άνθρωπος αυτός, φύτευε στο υποσυνείδητό τους ότι αυτά τα θέματα είναι σοβαρά και δεν είναι τάχα μου παιχνίδια για να γίνονται δημοψηφίσματα. Είναι δήθεν θέματα για τα οποία αρμόδιοι είναι μόνο οι πολιτικοί. Δηλαδή οι υπάλληλοι των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων.

Φίλοι μας. Εμείς, που όλα τα έχουμε ακούσει και δεν μας κάνει πια καμία εντύπωση ό, τι και αν ακούσουμε, αυτό ήταν μια γερή κλωτσιά στο στομάχι, την οποία αισθανόμαστε ακόμα και αυτή τη στιγμή, που γράφουμε αυτές τις γραμμές και να δούμε πως θα το ξεπεράσουμε.

Δηλαδή οι Ελβετοί που κάνουν δημοψηφίσματα ακόμα και για την μπούργκα ή για κάποιον λαθρομετανάστη ή οι Ισλανδοί που αποφάσισαν να μην πληρώσουν τα απεχθή τους δάνεια, προφανώς δεν έχουν το μεγαλείο της δικής μας Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής «Δημοκρατίας», των πολιτικά ανεύθυνων αρχόντων, όπου η λέξη «δημοκρατία» αντικαταστάθηκε από τη λέξη «πολιτική», με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Εμείς λοιπόν ως λαός, κατά τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, αν και έχουμε συγκεκριμένη άποψη για τη ζωή μας και το κράτος μας, εντούτοις δεν πρέπει να υπερισχύσει η δημοκρατία και η δική μας άποψη, αλλά η πολιτική απόφαση εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα το καλό μας προφανώς.

Μας συγχωρείτε, αλλά ακόμα μας έρχεται να κάνουμε εμετό.

hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου