Πικάντικη ρόκα μπλέκει το άρωμά της με την γλυκιά και ζουμερή φράουλα. Μια σαλάτα που εκτός από γεύση θα σου αφήσει και μια υπέροχη φρεσκάδα στο στόμα. Δοκίμασέ τη και με 2-3 λεπτές φέτες προσούτο και ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή σαμπάνια.
Συστατικά
1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες στα τέσσερα
1/4 του φλιτζανιού σμέουρα
1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 ματσάκι ρόκα
Αλάτι
2 λεμόνια (θα χρειαστείς και το χυμό και το ξίσμα)
1 1/2 φλιτζάνι τυρί ricotta
2 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
Τρόπος μαγειρέματος
1. Ανακάτεψε τις φράουλες, τα σμέουρα, τα αμύγδαλα και τη ρόκα με μια πρέζα αλάτι και το ξίσμα του λεμονιού
2. ΓΙΑ ΤΟ DRESSING: Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το χυμό λεμονιού, το τυρί, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο
3. Δοκίμασε και πρόσθεσε ζάχαρη αν χρειαστεί
4. Η σαλάτα σερβίρεται με το dressing σε μπολάκι χωριστά
tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου