Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Με έναν Ψωμιάδη… ξεχνιόμαστε

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Το photo opportunity των αστυνομικών να οδηγούν στον ανακριτή τον… 55χρονο ημεδαπό, όπως περιγράφει τον Μάκη Ψωμιάδη η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, φυσικά και ήταν μια βαθιά ανάσα για την Κυβέρνηση που αποφάσισε να φορολογήσει ακόμη και τον… αέρα που αναπνέουμε.

Ας σοβαρευτούμε… Μα είναι δυνατόν να μην πιστεύει κανείς ότι ο μέχρι πρότινος ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης, τον οποίο αναζητούσε ακόμη και η Interpol, βρισκόταν… σπίτι του στο Σούνιο, παρακολουθούσε ατάραχος τηλεόραση, και η Αστυνομία τον συνέλαβε χάρη στην καταγγελία μιας γειτόνισσας;

Και όλα αυτά, την επομένη της μεγαλύτερης «πολιτικής απάτης» των τελευταίων ετών, μεγαλύτερης ενδεχομένως και από το «λεφτά υπάρχουν», δηλαδή τη ληστρικής αντίληψης επιδρομή στα ακίνητα των Ελλήνων; Ακόμη και των ανέργων, και των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Από τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, για να μην ταξιδέψουμε ακόμη πιο πίσω τη μνήμη μας, το «θέαμα» αποτελούσε τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο επικοινωνιακό βραχίονα της εκάστοτε εξουσίας.

Στις μέρες μας μάλιστα, το ποδόσφαιρο ως το κατεξοχήν άθλημα των μαζών, είναι εκείνο που συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμη και από την πολιτική, στην κορύφωση της μεγάλης κρίσης.

Πολύ περισσότερο, όταν η είδηση αφορά στημένα παιχνίδια. Και έναν Μάκη Ψωμιάδη. Που κάποτε καταδικάστηκε σε φυλάκιση, για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Λαλιώτη, αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος, λόγω προβλήματος υγείας σχετικό με το αναπνευστικό. Και ο άνθρωπος κάπνιζε πούρο, ακόμη και την ώρα που τον (ξανα) συνέλαβαν.

ΥΓ: Τι μέτρα είπαμε ότι ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τα ακίνητα; Γιατί ξεχαστήκαμε λιγάκι…

statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου