Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Γεώργιος Παπανδρέου (ο Β’): Κι όμως μόνο Αλήθειες λέει, εμείς αρνούμαστε να καταλάβουμε..!

«Δε θα πάρουμε νέα μέτρα, ούτε θα αυξήσουμε τη φορολογία» διατυμπάνιζαν οι «αγαπητοί» μας κυβερνώντες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Οπότε μάλλον κάποιο λάθος πρέπει στα τυπογραφεία να έχει γίνει, θα σκεφτεί αρχικά κάποιος, μια και λένε ότι αυξάνεται ο ΦΠΑ από 11 στο 13% σε είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής.

Σίγουρα είναι λάθος, μια και δεν είναι δυνατό να τολμήσει να σκεφτεί κανείς ότι οι «φωτισμένοι μας άρχοντες», με τον Γεώργιο (τον Β’) αρχιερέα, είναι δυνατόν να μας είπαν ψέματα, να μας κορόιδεψαν, να μας πρόδωσαν την ψήφο ή την αποχή μας για να πάρουν.

Όχι βέβαια, δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο..! Τη στιγμή μάλιστα που πάντα εφάρμοζαν όοοολα όσα έχουν πει.

«Λεφτά Υπάρχουν» έλεγε ο πεφωτισμένος, και πράγματι μας το απέδειξε! Καλά εντάξει, τα πήρε από τους πολλούς, μα από κάπου έπρεπε ν’ αρχίσει κι εκείνος.. Τώρα αν όσοι τον ψήφισαν ήταν τόσο αφελείς που νόμιζαν ότι θα τα πάρει απ’ τον Εφραίμ, τον Άκη, τους μεγαλοτραπεζίτες ή τους έχοντες και κατέχοντες, δεν τους φταίει ο Τζέφρη! Έλεος δηλαδή, είναι λογικό να τα πάρει εκείνος, ο υπάλληλος , από όσους τον έβαλαν να μας «κυβερνήσει»..; Όχι βέβαια, που να πιστέψει κι ο Γεώργιος (ο Β’) ότι θα ήμασταν τόσο αφελείς..;

«Θα κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο για την ανάπτυξη έλεγε και λέει»… Άλλη μια παραγνωρισμένη από εμάς του πληβείους αλήθεια.. Τι κι αν πήγε η ανεργία στο 15% ίσως και περισσότερο ανάμεσα στους νέους..; Τι κι αν πήγαν οι μισθοί στα 540 ευρά..; Τι κι αν όσοι μπορούν, μετανάστες ‘θεν να φύγουν..; Ανάπτυξη θα γίνει. Σαν φτάσουν οι μισθοί στα 400 ευρά! Εμ πώς αλλιώς θα ανταγωνιστούμε τους Κινέζους μωρέ..; Καλά εκείνοι παίρνουν 300, αλλά έχουνε και τα μεταφορικά, οπότε με 400 εμείς, μια χαρά ανταγωνιστικοί θα είμαστε..!

«Δεν θα κάνουμε περικοπές από Παιδεία και Υγεία», έλεγε.. Καλά εδώ είναι λίγο πιο δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αν δεν σκεφτεί λίγο παραπέρα.. Ναι κόβει θέσεις εκπαιδευτικών, θα κλείσει τμήματα στις παραμεθόριες, έχει σταματήσει την ενισχυτική, και άλλα πολλά.. Όσο για τα νοσοκομεία, που έτσι κι αλλιώς υπολειτουργούν, θα γίνει ότι και στην Ουγγαρία. Από 127 προ ΔΝΤ, 27 έμειναν μετά.. Αλλά..! Είδατε να κλείνει ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ή ιδιωτικές κλινικές..; Όχι βέβαια, μια και αυτές τις περικοπές εννοούσε! Που θα πάει ο Πλούσιος μωρέ σαν είναι άρρωστος, σε ποια σχολεία θα στείλει τα παιδιά του..; Εκεί που πάει πλέμπα μήπως..; Άσε που έπεσαν οι τιμές στα ιδιωτικά, οπότε για τους εργοδότες τους μια χαρά δουλεύουν οι βολευτές μας!

Με τα απλά παραπάνω παραδείγματα, γίνεται φανερό το πόσο αληθινός ήταν και είναι ο Γεώργιος (ο Β’) και η παρέα του σε όσα προεκλογικά κάθε φορά λένε και τάζουν.. Και φυσικά εξηγεί και την αύξηση του ΦΠΑ μια και για τον λαό του γίνεται.. Για τη μερίδα εκείνη του λαού τουλάχιστον, που την αύξηση θα καρπωθεί, μια είναι αυτοί που τον χρηματοδοτούν και στηρίζουν μέσα από τους «ναούς της δημοσιογραφίας» και όπου αλλού βρίσκονται..

Επίσης γίνεται εξίσου φανερό, το πόσο μα πόσο νυχτωμένοι – κοιμισμένοι είμαστε όλοι όσοι ακούμε, χωρίς να αναλύσουμε τα νοήματα πίσω απ’ τα λόγια τους.. Και οι «πρετεντέρηδες, τρέμες, καψήδες» και άλλοι ΜΜΕδες δεν αποτελούν δικαιολογία..


Μια και αν εσύ δεν αναζητήσεις την αλήθεια,

Κι αφήσεις άλλους να το κάμουν για σένα,

Τότε το αποτέλεσμα έχει πολλές πιθανότητες,

Να μην σου είναι αρεστό..

Όπως συμβαίνει τώρα..

Υπάρχει όμως και μια άλλη οπτική, εκείνη που από μέσα μας, απ’ το είναι μας πηγάζει.. Όπου όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια ευκαιρία.. Καθώς μας βοηθά το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει να δούμε..

Χρειάζεται πρώτα να φτάσει κανείς στο σημείο,

Να δει και παραδεχτεί στον εαυτό του,

Ότι «δεν είναι και δεν περνάει καλά»,

Όσο κι αν κάνει όλα εκείνα,

Που η "κοινωνία" του επιβάλει..

Μια και τότε, σαν το δει και το καταλάβει, μπορεί να κάνει αυτό που ο καθένας μας έχει ανάγκη..

Τις αλυσίδες που μέσα μας,

στο μυαλό και την ψυχή μας έχουν βάλει,

να σπάσουμε, και

«να Θυμηθούμε»..

Το ποιοι είμαστε,

Κι όλα εκείνα που στη Ζωή

Αληθινά Αξίζουν..

 
nefelovatis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου