Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Εκτός «Ντυνάν» τίθεται ο Γ. Αποστολόπουλος

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι στις 11 Αυγούστου η κλινική «Γαία» που ανήκει στον όμιλο «Ιατρικό Κέντρου» του Γ. Αποστολόπουλου θα βρεθεί εκτός του «Ντυνάν». Μάλιστα ο υπουργός, εμφανώς ενοχλημένος από εξώδικα που έχει λάβει από τον όμιλο Αποστολόπουλου, προανήγγειλε ότι στις 12 Αυγούστου θα κάνει έλεγχο στο νοσοκομείο για να διαπιστώσει αν έχει αποχωρήσει η κλινική. Για να φθάσουμε στο σημείο αυτό χρειάσθηκε ομόφωνη (!) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου τα\ου Κράτους ότι υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο με την σύμπραξη «Γαία» – «Ντυνάν», αλλά και συνολικά με την αδειοδότηση του «Γαία».

Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος για να λυθεί το πρόβλημα του «Ντυνάν». Σήμερα το νοσοκομείο χρωστά γύρω στα 200 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 85 εκατ. στην τράπεζα «Marfin». Σημειώνεται ότι η «Marfin» είναι ουσιαστικά ο μόνος χρηματοδότης του «Ντυνάν», καθώς έχει δώσει 9,5 εκατ. ευρώ (ουσιαστικά εξασφάλισε την μισθοδοσία του προσωπικού).

Τόσο ο Α. Βγενόπουλος της «Marfin», όσο και ο Α. Μαρτίνης του «Ντυνάν», δήλωσαν στη Βουλή πρόθυμοι να βρουν μία λύση υπό την προϋπόθεση ότι το δημόσιο θα αρχίσει να πληρώνει ορισμένα από τα χρέη του. Οι ορκωτοί λογιστές εκτίμησαν ότι τα χρέη του Δημοσίου είναι 40 εκατ. ευρώ, και απ’ αυτά τα 24 οφείλει το Κοργιαλένειο – ωστόσο η διοίκηση του Κοργιαλένειου δηλώνει ότι έχει παραστατικά μόνο για 1,4 εκατ., αρνείται να τα αποδώσει στο «Ντυνάν» (παρά την εντολή του Α. Λοβέρδου!), όπως αρνείται να διερευνήσει τις οικονομικές διαφορές που έχει με το «Ντυνάν»…

Η πρόταση του Α. Λοβέρδου είναι να υπογράψει το «Ντυνάν» προγραμματική συμφωνία με τον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας. Το ίδιο θα γίνει με το «Ωνάσειο» και το «Παπαγεωργίου», προκειμένου να δημιουργηθεί μία «ατμομηχανή» και για τα άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου