Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το ναρκωτικό «εκλογές» ξανάρχεται!

Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα αντιλαϊκά φασίζοντα καθεστώτα, είναι αυτό της αποκάλυψής τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι απολυτάρχες (και τα υποπόδιά τους) πως μόνο η μάσκα της δημοκρατικότητας (έστω και απολύτως τυπικής) μπορεί να διατηρήσει τους βιαστές της Δημοκρατίας στους αιματοβαμμένους θώκους τους.

Όποτε, λοιπόν, ασκείται μεγάλη πίεση από τις κοινωνίες, οι μικροί (ή και οι μεγάλοι) δικτάτορες ανασύρουν τη λέξη «εκλογές», προκειμένου να ηρεμήσουν τα πλήθη. Θέλοντας να κερδίσουν χρόνο δεν διστάζουν να αναφερθούν σε δημοκρατία και διαδικασίες που είναι δυνατόν να τους ανατρέψουν. Όμως, το ζητούμενο είναι να κερδηθεί χρόνος, να «αναπαυθεί» το μαινόμενο πλήθος και να επέλθει η ειρήνη και η ασφάλεια, να εκτονωθεί ο λαός (όπως τρις αναφέρθηκε –σε μία κρίση ειλικρίνειας- εσχάτως ο κύριος Σαμαράς, υποβιβάζοντας σε καθεστωτικό χειραγωγούμενο την λέξη και την έννοια «εκλογές») φαντασιώμενος πως πλησιάζει το χρονικό σημείο αναίμακτης ανατροπής του καθεστώτος.

Έτσι και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (αυτός που ήταν δημοσιογράφος στο γνωστό συγκρότημα που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις) ανακοίνωσε πως τον Απρίλιο θα έχουμε εκλογές!!! Έτσι, πέταξε το «ναρκωτικό» στο πλήθος και ευελπιστεί να έρθουν σύντομα τα επιθυμητά για τον λαθροεξουσιαστή Παπαδήμο, τα δεκανίκια και τους εντολείς – αφεντικά του.

Το ζητούμενο, με απλά λόγια, είναι να καταπιούμε το «χάπι» των εκλογών και να καθίσουμε ήσυχα περιμένοντάς τες. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι και όλα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του «διασπώμενου» ΠΑΣΟΚ, του οποίου ηγετικά στελέχη –τα οποία και φέρουν τεράστιες ευθύνες για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν- θέτουν ζητήματα άμεσης απομάκρυνσης του Γ. Παπανδρέου και αλλαγής ηγεσίας…!

Φυσικά, επί ματαίω, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας. Γνωρίζουν, μάλιστα, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει εσαεί, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν χρόνο. Όσο περισσότερο χρόνο κερδίσουν, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί για την επανάκαμψη της χώρας. Όσο περισσότερο χρόνο κερδίσουν, τόσο ευκολότερη γίνεται η διαφυγή τους, αφού η μνήμη του λαού μπορεί να επηρεάζεται ή και να διαγράφεται από παράγοντες θεσμικούς και εξωθεσμικούς.

Με την γνωστή συνταγή προσπαθεί η Παπαδημοκρατία να παραπλανίσει, να αποπροσανατολίσει τον λαό και ταυτόχρονα να υπογράφει και να παραδίδει τμηματικά την χώρα στους χρόνιους επιβουλείς της. Και σαν «δώρο» σε όσους διευκολύνουν την δημιουργία της πλασματικής δημοκρατικής εικόνας, θα δοθεί η δυνατότητα να διαφύγουν με την πασίγνωστη και παμπάλαια μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος»… Αν σκεφτούμε πως ο «αρραβώνας» έχει ήδη γίνει μεταξύ Σαμαρά και Παπανδρέου, με κουμπάρο τον Παπαδήμο, μάλλον είναι πολύ κοντά η χρονική στιγμή του «στρίβειν»…

Οψόμεθα…

Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά και με ζουρνάδες
γύφτοι, οβραίοι, αράπηδες, πασάδες
και τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
και θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες…

Κωστής Παλαμάς
«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου