Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τι θέλουν να καταφέρουν κρατώντας τον ηγούμενο Εφραίμ στη φυλακή;

της Μαρίας Γιαχνάκη

Εν τω μεταξύ περιμέναμε όλοι ότι η ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού η οποία είχε δώσει εντολή να προφυλακιστεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου στις 23 Δεκεμβρίου θα σκεφτόταν λίγο πιο λογικά και πιο ανθρώπινα και θα φρόντιζε να τον αποφυλακίσει μετά την αίτηση που θα έκανε ο ίδιος για να αποφυλακιστεί.

Εξάλλου οι εισηγήσεις των εισαγγελέων ήταν θετικές ως προς την αποφυλάκισή του και κατά τη γνώμη μας πολύ καλά έκαναν διότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν θα πρέπει να βρίσκεται στην φυλακή την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που τον έχουν ανάγκη ειδικά αυτήν την περίοδο της κρίσης και της μοναξιάς.

Όμως αυτό φαίνεται δεν απασχολεί κανέναν από αυτούς που αποφασίζουν στο όνομα της δικαιοσύνης. Όχι μόνο αυτό αλλά δεν τους απασχολεί και το γεγονός ότι το υποτιθέμενο σκάνδαλο έχει καταρρεύσει, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει και το μόνο που μπορεί να κρατήσει στην φυλακή έναν άνθρωπο σαν εκείνον είναι να υποστηρίζουν ότι αν τον αφήσουν θα φύγει στο εξωτερικό.

Μα αυτό δεν το σκεφτήκανε για άλλους κι άλλους που πραγματικά εγκλημάτησαν που πραγματικά και αποδεδειγμένα ήταν αρχηγοί σε σκάνδαλα και παραδέχτηκαν ότι έβαλαν χρήματα στην τσέπη τους ή πήραν μίζες πίνοντας στην υγειά του κορόιδου του Έλληνα.

Αυτούς μάλιστα με μικροεγγυήσεις τους άφησαν ελεύθερους να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και κράτησαν στην φυλακή έναν γέροντα μόνο και μόνο γιατί φοβούνται να μην φύγει στο εξωτερικό; Μα αν ήθελε να φύγει θα το είχε κάνει λίγο πριν την ανάκριση ή λίγο πριν την απόφαση μετά την ανάκριση. Τόσα ταξίδια και ομιλίες έκανε πριν τον κλείσουν μέσα. Γνωρίζουν αυτοί που αρνήθηκαν την αποφυλάκισή του την κατάσταση της υγείας του ;

Ξέρουν τι σημαίνει για ένα διαβητικό που δεν κινείται μέσα στην φυλακή αλλά αγχώνεται ή στενοχωριέται; Θάνατος σημαίνει. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο επιβαρυμένη είναι η υγεία του και ας μην το χρησιμοποιεί ο ίδιος όπως θα έκαναν άλλοι για να βγουν έξω.

Είναι τραγικό να περιμένει ένας πνευματικός άνθρωπος σαν αυτόν να αποφυλακιστεί και να έρχονται τα όργανα του νόμου και να λένε όχι χωρίς ουσιαστικό λόγο… Εκτός πια κι αν θέλουν να περιορίσουν τους ανθρώπους που προσφέρουν έργο ειδικά αυτήν την εποχή ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το ποίμνιό τους ….ίσως να μην θέλουν πνευματικούς ηγέτες ελεύθερους γιατί φοβούνται το έργο τους. Δεν έχουν όμως σκεφτεί ίσως ότι η αδικία όταν χτυπάει αφήνει σημάδια ανεξίτηλα….

Και από ότι γνωρίζουμε τουλάχιστον κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους γι αυτήν την απόφαση που ξέρουν ότι δεν είναι δίκαια και κάποιοι άλλοι πιέζουν αφόρητα να παραμείνει αυτός ο άνθρωπος μέσα. Προς το παρόν όμως θα μου επιτρέψετε να κάνω χρήση του δημοσιογραφικού απορρήτου.

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου