Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Και πάλι ο λαός γύρισε την πλάτη στους κομματικούς διαδηλωτές.

Γενική είναι η παραδοχή ότι ο λαός της Αθήνας απείχε και χθες από το εκτονωτικό happening που επιχείρησαν τα συστημικά κόμματα που διαγκωνίζονται για καλύτερη θέση στη νομή της κοινωνίας και οι κομματικοί συνδικαλιστές που ανησυχούν μήπως χάσουν τον έλεγχο του πραγματικού εργατικού κινήματος που κάποια στιγμή (που θα πάει!!!) θα εμφανιστεί.

Η ίδια βαρετή πλέον εικόνα. Το κομματικό ΠΑΜΕ του συστημικού ΚΚΕ, έκανε το καθιερωμένο δρομολόγιό του και αποχώρησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με συνδικαλιστές του παλιού ΠΑΣΟΚ και με τον Πρόεδρο του αριστερού κόμματος της Γερμανίας (αλήθεια εκεί δεν είχαν κομμουνισμό με τον Χόνεκερ;;;) και στο τέλος τα γνωστά επεισόδια για να «σφυριχτεί» η λήξη της τελετής.

Μπορεί το ολιγαρχικό κομματικό σύστημα να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό, να εκτονώνει τη λαϊκή οργή και να εμφανίζεται προς τα έξω ως δήθεν λαϊκός αγώνας ο εσωσυστημικός διαγκωνισμός για κατάληψη καλύτερης θέσης στη νομή της κοινωνίας, αλλά η ίδια κοινωνία είναι βαθιά προβληματισμένη, γι’ αυτό και έχει αποσυρθεί.

Αυτή όμως η απόσυρση δεν είναι μόνιμη και δεν σημαίνει και παραίτηση. Σημαίνει βαθύ προβληματισμό και αναζήτηση μιας αληθινά δημοκρατικής και πάνω απ’ όλα εξωσυστημικής λύσης. Δηλαδή λύσης που δεν θα προέρχεται από το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο ολιγαρχικό κομματικό σύστημα.

hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου