Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επιστρέφει νικητής από το Νταβός, ο απεσταλμένος του έθνους στο κοσμοπολίτικο θέρετρο, Γιάννος Παπαντωνίου

Έπιασε τόπο η επίσκεψη του Γιάννου Παπαντωνίου στον μεγαλοεκδότη Γιώργο Μπόμπολα που απεκάλυψε το antinews. Ο πρώην υπουργός Άμυνας έπεσε στα μαλακά για την αμνησία της λίστας Λαγκάρντ και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έχει κάθε λόγο να τραγουδάει την "άπονη ζωή, σε μια στίβα καλαμιές του Αραβαντινού αποκοιμήθηκα". Έτσι η εφημερίδα "Εθνος" παρουσίασε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ως μια ελληνική φωνή στο Νταβός, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στο κοσμοπολίτικο θέρετρο των ισχυρών δίνει το παρόν και ο Νότης Μηταράκης. Βλέπετε ο Νότης ακόμη δεν έγινε υπουργός Άμυνας , ΠΕΧΩΔΕ, η Δημοσίων Έργων ώστε να τύχει ανάλογης θαλπωρής από το ιερατείο της Μεταμόρφωσης.

Ελληνική «φωνή» στο Νταβός

Η παγκόσμια οικονομική κρίση βρίσκεται, φυσικά, στην πρώτη θέση της ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα. Ηδη, όμως, ακούστηκε μια ελληνική φωνή: του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του ΚΕΠΠ συμμετέχει μαζί με άλλους διακεκριμένους παράγοντες της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής σκηνής στο πρόγραμμα «Φωνές του Νταβός 2013», που διοργανώνει το «Project Syndicate» σε συνεργασία με το Φόρουμ του Νταβός.

Κριτική και προτάσεις

Στο άρθρο του με τίτλο «Η ευρωπαϊκή δοκιμασία της παγκοσμιοποίησης», ο Γ. Παπαντωνίου περιγράφει εν τάχει τα βασικά συστατικά της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ ασκεί κριτική τόσο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο και στις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για την αδυναμία τους να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Ωστόσο δεν μένει μόνο στις διαπιστώσεις και την κριτική: καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις -όπως η ενίσχυση της δημοσιονομικής και τραπεζικής ενοποίησης- προκειμένου να επιστρέψει η ευρωπαϊκή οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης.


kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου