Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ! φιμώνουν τη "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"! Πωλούν τις κεραίες (δήθεν...) για παλιοσίδερα!!!




Συνεχίζεται η αποδόμηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με επόμενο θήμα το ραδιοφωνικό σταθμό βραχέων της «Φωνής της Ελλάδας». 
Πρόκειται για 39 κεραιοσυστήματα βραχέων κυμάτων που στεγάζονται στην Αυλίδα και τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκποιήσει ως παλιοσίδερα. 
Το πρόγραμμα των βραχέων που ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια εκπέμπει σε 5 συχνότητες που καλύπτουν ολόκληρο τον πλανήτη με εκπομπές στα ελληνικά για τους απόδημους, καθώς και ξενόγλωσσο ενημερωτικό πρόγραμμα. Οι εγκαταστάσεις ελέγχονται ακόμη από τους απολυμένους της ΕΡΤ και μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ήδη, πριν από ενάμιση χρόνο είχαν αποξηλωθεί βίαια οι εγκαταστάσεις των βραχέων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζόμενων της ΕΡΤ τη Δευτέρα το πρωί «εμφανίστηκε στο κέντρο εκπομπής βραχέων της Αυλίδας εκπρόσωπος εταιρίας που εμπορεύεται μέταλλα και άρχισε να φωτογραφίζει τον χώρο. Μετά από ερώτηση των ανθρώπων της ΕΡΤ που βρίσκονταν στον χώρο ενημερώθηκαν ότι ο κύριος αυτός είχε λάβει εντολή από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει προσφορά για την αποξήλωση των 39 ιστών, την απομάκρυνσή τους και την αγορά των μετάλλων ως σκραπ.» Το όνομα της εταιρίας και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου είναι στη διάθεση των εργαζομένων.

Το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ επισημαίνει ότι πρόκειται για μια έκταση 1160 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται 39 μεταλλικοί ιστοί, ύψους από 30 έως 70 μέτρα ο καθένας, που αποτελούν τα κεραιοσυστήματα των βραχέων που στέλνουν τη «Φωνή της Ελλάδας», την ΕΡΑ5, σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Τα βραχέα άρχισαν να λειτουργούν το 1938 και μετέπειτα έστελναν πληροφόρηση στο αλβανικό μέτωπο. Οι μόνοι που τόλμησαν να τα κλείσουν ήταν οι ναζί στη διάρκεια της κατοχής. Μετά την απελευθέρωση δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να συνδέουν την πατρίδα με τους ναυτικούς μας και την ομογένεια. Η «Φωνή της Ελλάδας» μεταφέρει σε κάθε άκρη της γης την ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμό και την παράδοση από την Ελλάδα με προγράμματα σε 12 γλώσσες."
Είναι αλήθεια ότι μεγάλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ευρώπης έχουν αποφασίσει να σταματήσουν τις εκπομπές μέσω βραχέων κυμάτων, λόγω περικοπών και των εναλλακτικών δυνατοτήτων ακρόασης που δίνει η ανάπτυξης της τεχνολογίας. Αφ' ενός στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν γενιές μεταναστών και ναυτικών οι οποίες παραμένουν συνδεδεμένες με τα βραχέα, αφ' ετέρου στη γεωγραφική περιοχή περί της Ελλάδας βρίσκονται χώρες με χαμηλή τεχνολογική ανάπτυξη. Επίσης, είναι ανεκδιήγητη η απόφαση για την κατάργηση μιας ολόκληρης ραδιοφωνικής υπηρεσίας από έναν ειδικό εκκαθαριστή του Υπουργείου Οικονομικών: πίσω από το κλείσιμο των βραχέων δεν υπάρχει καμιά σχετική μελέτη από επίσημο φορέα, παρότι οι υποσχέσεις ήταν ότι το μέλλον της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης θα αποφασιστεί μετά από ανάλυση που θα πράξει το νέο ΔΣ του υπό σύσταση επίσημου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

www.radiofono.gr/node/3830#sthash.XAo7CX9j.dpuf
_______________________________________________________
Έτσι ξήλωσαν και πούλησαν τις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη:



Με ταχύτατους ρυθμούς ξήλωσαν τις εγκαταστάσεις εκπομπής μεσαίων και βραχέων του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας στην Περαία, μετά την απόφαση για συρρίκνωση των μεσαίων και εμπορική αξιοποίηση της γης.
Η διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων των βραχέων κράτησε δυο μέρες, οπότε και ο εξοπλισμός των τεσσάρων «καραβίσιων» πομπών (35KW o καθένας) ξηλώθηκε βίαια και φορτώθηκε σε φορτηγά.( Ποιος τους  "έφαγε";)

 Τα μηχανήματα αυτά αποτελούσαν δωρεά της Φωνής της Αμερικής, η οποία τους διέθεσε στη δημόσια ραδιοφωνία το 1972, μετά την απομάκρυνσή της από το κέντρο εκπομπής. Λειτούργησαν μέχρι το 2002, οπότε και εγκαταλήφθηκαν ολοκληρωτικά, καθώς οι εκπομπές του προγράμματος της ΕΡΤ3 στα βραχέα συνέχισαν να γίνονται από τον πομπό της ΕΡΑ5 στην Αυλίδα.

Φωτογραφία: Περαία πριν το μπουρίνι.
Πηγή: selapos
- See more at: http://www.radiofono.gr/node/3173#sthash.Dv9aetUB.dpuf

http://www.efenpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου