Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός δια πάσα νόσο...

Μετά τα συγχαρητήρια της κυβέρνησης για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και το πράσινο φως που έδωσε για την διαδικασία ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρώνεται κι επισήμως η κυβίστηση του κυρίου Μητσοτάκη.

Μπορεί να είχε κάνει σημαία του προεκλογικά την επαίσχυντη συμφωνία, μπορεί να είχε καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όμως όλα αυτά πλέον είναι δευτερεύοντα ζητήματα.

Εδώ έχουμε πάρει από τους πρώτους ραγδαία μέτρα για την ανάσχεση του φονικού ιού, διώξαμε τους Τούρκους από τον Έβρο, λύσαμε το μεταναστευτικό, με το ξεπούλημα της Μακεδονίας και την ανακολουθία του πρωθυπουργού θα ασχολούμαστε.

Κορονοϊός δια πάσα νόσο... αδέρφια.

Επισκιάζει και θεραπεύει τα πάντα, κυρίως τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για την κατάκτηση της πολυπόθητης καρέκλας.

Να δούμε εντούτοις τι θα κάνει ο πρωθυπουργός όταν λήξει η ανοχή που επιδεικνύει ο λαός με το τέλος της πανδημίας, και μαζί με τα συντρίμμια που θα αφήσει πίσω της θα κληθεί να αντιμετωπίσει εθνικά και μεταναστευτικό που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Εκτός κι αν νομίζει ότι με τα εκατομμύρια που μοιράζει στα ΜΜΕ θα μπορεί να διαστρεβλώνει εσαεί την πραγματικότητα δίχως συνέπειες.

Θα του θυμίσουμε ότι έτσι νόμιζαν και οι προκάτοχοί του με τα γνωστά αποτελέσματα.

Συνεπώς ας εγκαταλείψει το δόγμα... όλα τα θάβει ο κορονοϊός προτού βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Και επιτέλους ας μας πει συγκεκριμένα δίχως επικοινωνιακές πομφόλυγες πως θα αντιμετωπίσει απτά την κρίση που έρχεται σε όλα τα μέτωπα.

Στην οικονομία πέρα από τα επιδόματα ελεημοσύνης, τα ευχολόγια περί κορονο-ομολόγων και του χρέους της Ευρώπης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν μας έχει πει τι θα κάνει αν αδειάσουν τα ταμεία κι αν τελικά επικρατήσει πάλι η άτεγκτη γερμανική λιτότητα. Θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο μνημόνιο; Καλό είναι να ενημερώσει τον λαό για όλες τις εναλλακτικές που έχει η Ελλάδα στη φαρέτρα της.

Στα εθνικά και το μεταναστευτικό εκεί κι αν επικρατεί χάος.

Δώσαμε λεύκη επιταγή σε Σκόπια και Αλβανία για να ενταχθούν στην Ευρώπη χωρίς να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας.

Η επαίσχυντη συμφωνία ουσιαστικά είναι στον αέρα καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει η επόμενη κυβέρνηση των Σκοπίων όταν γίνουν εκλογές, ενώ όσον αφορά την Αλβανία δεν έγινε η παραμικρή νύξη από πλευράς μας για την ΑΟΖ και τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση... πανηγυρίζει συγκρατημένα επειδή φεύγουν οι μετανάστες από τον Έβρο λόγω κορονοϊού.

Ξέχασε να μας πει ωστόσο τι θα πράξει αν γίνουν πράξη οι απειλές του τούρκου υπουργού Εσωτερικών και επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα όταν τελειώσει η κρίση του κορονοϊού.

Θα συνεχίσει να παριστάνει τον πορτιέρη του ανθρώπινου πόνου για λογαριασμό των Βρυξελλών χωρίς να παίρνει ανταλλάγματα, ήτοι τη δίκαιη κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη και μαζικές επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία, πέρα από κάποια φραγκοδίφραγκα;

Εκτός κι αν αποκρύβει τεχνηέντως το γεγονός ότι θα μείνουν εδώ για πάντα μαζί με αυτούς που θα έρθουν από τη Λιβύη (βλέπε: Επιχείρηση «Ειρήνη»: Η Ελλάδα θα δέχεται και μετανάστες - πρόσφυγες από τη Λιβύη). Διότι αυτό συνάγεται από την... ανακαίνιση των 28 δομών «φιλοξενίας» στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο μεταξύ μετά τον όψιμο πατριωτισμό του Έβρου επικράτησε ο ενθουσιασμός του ευκολόπιστου λαού και ξεχάστηκαν τα περί προσφυγής στη Χάγη, της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και άλλων τινών.

Επειδή απ΄ ότι βλέπουμε ο Ταγίπ παρά την επέλαση του κορονοϊού δεν ξεχνιέται και κλιμακώνει συνεχώς τις προκλήσεις, αναρωτιόμαστε τι θα κάνει η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο ενός πραγματικού κι όχι υβριδικού θερμού επεισοδίου όταν θα καταλαγιάσει η πανδημία.

Θα αντισταθεί ηρωικά όπως στον Έβρο ή μήπως μετά την πρώτη κανονιά θα επικρατήσουν οι μετριοπαθείς φωνές όπως του Ντόκου και της Ντόρας οδηγώντας τη χώρα σε μια εξευτελιστική συνθηκολόγηση τύπου... χάνουμε το Καστελόριζο για να κρατήσουμε τα υπόλοιπα νησιά;

Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις.

Μέχρι τότε... μένουμε σπίτι ανυπομονώντας το λανσάρισμα της επόμενης σεζόν της καταπληκτικής σειράς... «Αχ αυτός ο ιός», που εκπέμπεται από όλα τα μέσα στην προνομιακή τιμή των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου