Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων από Ελληνίδα ομογενή

«Ζήσε όπως οι Έλληνες», προτρέπει η Μαρία Μπεναρδή

Η Μαρία Μπεναρδή, ιδρύτρια της «Greekalicious», της ελληνικής σχολής μαγειρικής στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ετοιμάζει ένα ταξίδι για το προσεχές φθινόπωρο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με «πυξίδα» την ελληνική κουζίνα και καλεί τους Αυστραλούς, και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στο διαφορετικό αυτό εγχείρημα.

Η ιδρύτρια του «Greekalicious» στόχο έχει να συμπαρασύρει τους πιστούς της ελληνικής κουζίνας σ' ένα ταξίδι γευστικών πειρασμών στην Αθήνα, τη Χίο, την Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), την Καλαμάτα, την Πύλο και την Κορώνη, που θα ξεκινήσει στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε παραδοσιακές ελληνικές αγορές και να μυηθούν στον κόσμο των αγνών συστατικών της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, ενώ θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά και άλλα μνημεία της Ελλάδας.

Το πρώτο βιβλίο της Ελληνίδας σεφ, «My Greek Family Table», ενώ της έχει απονεμηθεί ένα από τα πιο έγκυρα βραβεία στο χώρο της γαστρονομίας, το «Gourmand World Cookbook Awards 2009 - Winner Best Mediterranean Cuisine Book».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου