Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Παγκόσμια πρεμιέρα για την Porsche 918 RSR Coupe

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απουσίας η Porsche δίνει βροντερό παρόν στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit με ένα πρωτότυπο αγωνιστικό που βασίζεται στην 918 Spyder και που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά πέρυσι στη Γενεύη. Για την ακρίβεια η 918 RSR είναι ένα διθέσιο κεντρομήχανο κουπέ που προβάλλει το οικολογικό προφίλ της γερμανικής φίρμας καθώς εξοπλίζεται με το υβριδικό σύστημα της 911 GT3 R Hybrid.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η 918 Spyder Concept εξοπλίζεται με V8 κινητήρα που βασίζεται σε αυτό της αγωνιστικής RS Spyder με το μοτέρ των 3,4 lt που αποδίδει 563 PS στις 10.300 rpm. Η μετάδοση περνά στους πίσω τροχούς μέσω εξατάχυτου κιβωτίου που συνδυάζεται με paddles στο τιμόνι.
Ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων κινεί τους εμπρός τροχούς προσφέροντας συνδυασμένη ώθηση 204 PS με αποτέλεσμα η συνολική απόδοση του συστήματος να ανέρχεται στους 767 PS. Η γερμανική εταιρία επισημαίνει πως η έξτρα ώθηση των ηλεκτροκινητήρων είναι διαθέσιμη για περίπου 8 sec καθώς η ενέργεια προέρχεται από σφόνδυλο που αποθηκεύει μηχανική ενέργεια και την  απελευθερώνει αργότερα (κάτι σαν… ελατήριο).

Το έξτρα… boost από τον σφόνδυλό δεν αξιοποιείται μόνο στις προσπεράσεις αλλά και στην κανονική κίνηση προς όφελος της κατανάλωσης. Από την άλλη ο χρωματικός συνδυασμός του μοντέλου που βλέπετε στις φωτογραφίες παραπέμπει στο υβριδικό… πνεύμα της Porsche ενώ το νούμερο 22 στο αγωνιστικό 917 Coupe που το 1971 είχε κατακτήσει τις 24 Ώρες του Le Mans με οδηγούς του Helmut Marko και Gijs van Lennep.





protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου