Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κούπερ ήταν και πάει...

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ αποτελεί παρελθόν από τον Αρη και το gazzetta κάνει αναδρομή στα περπαγμένα του Αργεντινού στην ομάδα, όπου καταγράφονται 23 νίκες, 9 ισοπαλίες και 21 ήττες, ένας όχι τόσο σπουδαίος απολογισμός!

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανέλαβε τον Άρη το Νοέμβριο του 2009 προκαλώντας έκπληξη στο πανελλήνιο! Μπορεί να μην συνέχισε ποτέ στην καριέρα του, τις επιτυχίες που είχε την περίοδο 1999-2001 με την Βαλένθια, αλλά ουδείς αμφισβητούσε την αξία του. Μιλάμε για προπονητή που εργάστηκε σε Ιντερ, Μαγιόρκα, Μπέτις, Πάρμα και με τελευταίο σταθμό στην καριέρα του και πιο αμφισβητούμετο, την Εθνική Γεωργίας την διετία 2008-09.

Με αυτό το βιογράφικό ήρθε στον Αρη και το ξεκίνημα του μόνο ιδανικό δεν ήταν. Ντεμπούτο στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σε ένα από τα πιο δύσκολα βράδια στην ιστορία του Αρη, καθώς γνωρίζει βαριά ήττα με 4-1. Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη, καθώς ο Κούπερ ούτε την ομάδα γνώριζε, ούτε είχε επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού πρωταθλήματος. Ετσι έρχεται φυσιολογικά, η εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο με 1-1. Τελικά το ρόδι σπάει στην Λιβαδειά και από τότε αρχίζει η πορεία του Άρη που έφτασε μέχρι το τελικό Κυπέλλου και την έξοδο στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα την περσινή σεζόν ο Αργεντινός τεχνικός σε 26 παιχνίδια (κανονική διάρκεια-πλέι-οφ) είχε 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες με τους «κίτρινους» να κερδίζουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ η ομάδα φτάνει στο τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το τρόπαιο να καταλήγει στο «τριφύλλι» που νίκησε - όχι εύκολα - 1-0.

Χειρότερα παρά την αισιοδοξία...

Παρά την αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε από πέρσι, την φετινή περίοδο τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Μετά από 18 αγωνιστικές, ο Αρης είναι στην μέση της βαθμολογίας και στην 8η θέση και απολογισμό επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες.

Αν στις ήττες αυτές προστεθεί και ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από τα Τρίκαλα, καταλαβαίνει κανείς ότι φέτος τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα για τον Αργεντινό τεχνικό. Αντιθέτως υπήρξε η πρόκριση στους 32 του Europa League που μετρίασε τις άσχημες εντυπώσεις από το πρωτάθλημα και την γκρίνια των οπαδών, καθώς ο Αρης απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, με συνολικό απολογισμό, πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Πάντως παρά την μέτρια πορεία, κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα, η διοίκηση του Αρη ξεκίνησε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου, που τελικά δεν ολοκληρώθηκαν...

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου