Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Οι ραδιενεργειολόγοι έπιασαν δουλειά στα κανάλια

Τεράστια η καταστροφή από τη ραδιενέργεια στην περιοχή της Φουκουσίμα, αλλά πολύ μεγαλύτερη ακόμη στην Ελλάδα, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στα παράθυρα. Οι σεισμολόγοι - δημοσιογράφοι αντικαταστάθηκαν ταχύτατα από τους ραδιενεργειολόγους-δημοσιογράφους, που έπιασαν δουλειά.

Μπορεί στην Ιαπωνία να αντιμετωπίζουν ψύχραιμα σχετικά το ζήτημα, αλλά βλέπουν συνέχεια ελληνικά κανάλια και τρομάζουν.

Το ραδιενεργό νέφος κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, από την Ιαπωνία έχει περάσει πάνω από όλες τις χώρες και φτάνει ή έφτασε στην Ελλάδα

Στην Ιαπωνία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία 30 χιλιόμετρα από τον τόπο της καταστροφής, αλλά αν συνεχιστούν οι δικές μας "αναλύσεις", δεν θα κυκλοφορεί ψυχή πουθενά. Δεν είναι μακριά η ώρα, που... θα ορμήσουμε στα σούπερ μάρκετ.

Είμαστε όμως οι πιο ειδικοί στους αντιδραστήρες 1, 2, 3, 4. Αφού έγινε έκρηξη στον αντιδραστήρα 3, άσχημα τα πράγματα. Ευτυχώς δεν σημαίνει τίποτα η έκρηξη στον αντιδραστήρα 2. Αν σκάσει ο αντιδραστήρας 3, ζήτω που καήκαμε. Τον αντιδραστήρα 1 ή την κουρτίνα; Την κουρτίνα!

Προσοχή: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας μπορεί να αυξηθούν κι άλλο στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι, η Ιαπωνία έχει ζητήσει επίσημα τη συνδρομή της Διεθνούς Οργάνωσης Τηλεοπτικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πάντως το πρωί η κατάσταση μπουρδολογίας στα κανάλια, ήταν 40 φορές πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο. Στην ατμόσφαιρα ανιχνεύτηκαν ιώδιο, καίσιο και μηχανάκια μέτρησης ραδιενέργειας και τηλεθέασης, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν αυτό συνδέεται με το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας ή με τις μετρήσεις τηλεθέασης στην Ελλάδα, που βέβαια χωρίς ραδιενεργειολόγους δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου