Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο Βαγγέλης «απασφάλισε»

Τα γαλλικά του Μεΐμαράκη και οι άσπιλες κορασίδες

Όσοι έχουν δει τον Βαγγέλη Μεΐμαράκη, έστω και μια φορά στη ζωή τους από κοντά, ξέρουν ότι το κουστούμι του «comme il faut» πολιτικού, του πέφτει πολύ στενό και δεν το κρύβει. Δεν είναι τυχαίο ότι αμφότεροι οι πολιτικοί του φίλοι και εχθροί τον αποκαλούν "Ο Βαγγέλας" θέλοντας να αναδείξουν ότι ανήκει περισσότερο στο «πολιτικό λιμάνι» παρά στο «πολιτικό σαλόνι».

Με αυτό το στυλ άλλωστε έχει καταφέρει να πείσει τόσα χρόνια τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν (για τους δικούς τους λόγους).

Έτσι ο χθεσινός διάλογος δεν αποτέλεσε και μεγάλη έκπληξη για τους γνωρίζοντες ότι ο Βαγγέλας δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε ορισμένα θέματα. Επίσης κάποιοι –λίγοι- έβρισκαν έως και κατανοητή την αντίδραση του, μια που αναγνωρίζουν ότι τον «έπνιξε το δίκιο», με βάση τις πληροφορίες ότι επιστρατεύθηκε παρατύπως η ΕΥΠ (πρώην διοικητής της οποίας είναι ο κ Κοραντής) προκειμένου να βρει στοιχεία για τον πρώην Υπουργό Άμυνας, ενώ το ΛΑΟΣ φαίνεται ότι είχε πιέσει τον Μεΐμαράκη να παραλάβει τα υποβρύχια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα στους διαδρόμους του Πενταγώνου θα βρεις πολλούς αξιωματικούς να σχολιάζουν ότι ο Μεΐμαράκης δεν υπήρξε εμπνευσμένος και αφοσιωμένος υπουργός (μια που είχε το μυαλό του περισσότερο στα κομματικά παρά στα υπουργικά του καθήκοντα) , αλλά δεν θα βρεις κάποιον να ψιθυρίσει ότι τα έφαγε από τους εξοπλισμούς που εν πολλοίς δεν έγιναν επί των ημερών του.

Από χθες πάντως στο περιστύλιο της Βουλής οι περισσότεροι σχολιάζουν απαξιωτικά τη στάση του μια που σαφώς δεν συνάδει ούτε με την πολιτική ορθότητα ούτε με τους κανόνες συμπεριφοράς, ειδικά στο κοινοβούλιο μιας χώρας. Ίσως βεβαίως θα μπορούσε να πει κάποιος σε μια άλλη χώρα. Όχι σε αυτή που οι πρώην Βουλευτές ζητούν 250 χιλιάριακα ο καθένας αναδρομικά για την καλή δουλειά που έκαναν τόσα χρόνια. Όχι στη χώρα που έβλεπε τα εκατομμύρια να περνούν μέσα από το νομοθετήματα που καθαγιάζονταν στο Ναό της Δημοκρατίας.

Προφανώς όχι μόνο δεν αποτελεί λύση αλλά και είναι καταδικαστέο το να αρχίσουμε να βριζόμαστε σκαιότατα, όπως έκανε ο Μεΐμαράκης αποκαλώντας τον Κοραντή «αλήτη, περιθωριακό, σκατομαλ…, καραγκιόζη», και λέγοντας του «βγες έξω να σε γ…». Αλλά από την άλλη ούτε μπορεί να μένει ασχολίαστο ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας αντέδρασε ξαφνικά ως άμωμη, άμεμπτη και ανεπίληπτη κορασίδα. Ίσως αν έδειχνε το ίδιο σοκαρισμένο με την αναποτελεσματική διακυβέρνηση και τη διαφθορά να μην είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

ellispoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου