Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Πιστεύετε ότι τη Δευτέρα θα είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας;

Αλήθεια πιστεύετε ότι τη Δευτέρα το πρωϊ θα ορκιστεί π.χ. πρωθυπουργός ο Σαμαράς με την στήριξη Βενιζέλου και Κουβέλη και θα αφήσουν ανεξέλεγκτο τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση να ανοίγει πυρ κατά βούληση και να ξεσηκώνει το λαό; Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο πλανάστε.

Πιστεύετε μήπως ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση ο Τσίπρας με τον Κουβέλη (έστω και με την ανοχή Καμμένου και Βενιζέλου) και αμέσως θα μπορέσει να προχωρήσει ελεύθερα σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, σε κοινωνικοποίηση των τραπεζών και φορολόγηση των εφοπλιστών, των κεφαλαιούχων, των μεγαλοεισοδηματιών και λοιπών μεγαλοπαραγόντων της ελληνικής κοινωνίας; Αν το πιστεύετε αυτό και πάλι πλανάστε.

Για να μπορείτε να κατανοήσετε τι θα συμβεί θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως λειτουργεί το πολίτευμα στην Ελλάδα. Την εξουσία λοιπόν δεν την ελέγχει ο λαός και στην πραγματικότητα ούτε καν πηγάζει από το λαό στην Ελλάδα, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια δημοκρατία. Την εξουσία και γενικότερα αυτό που λέμε πολιτικό σύστημα (παιδιά του οποίου είναι και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας) το ελέγχουν ορισμένα διαπλεκόμενα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Αυτά τα συμφέροντα λοιπόν δεν θέλουν να διαταραχθεί καθόλου το πολιτικό σύστημα και να χάσουν τον έλεγχό του. Δηλαδή δεν θέλουν στην ουσία να χάσουν τον έλεγχο της κοινωνίας, μέσω της απώλειας του ελέγχου στο πολιτικό σύστημα. Δεν το συζητάμε φυσικά καθόλου ότι μπορεί να διανοούνται εκδημοκρατισμό (δηλαδή άμεση ανάμιξη του λαού) στο πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα μάλιστα με φημολογία των τελευταίων ωρών, στα διάφορα σαλόνια συζητείται ήδη έντονα ακόμα και το όνομα του νέου πρωθυπουργού που φυσικά δεν θα είναι ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Τσίπρας.
Αν λοιπόν προκύψει πρωθυπουργός της Ελλάδας, άτομο που εμείς που θα πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή δεν το έχουμε καν στο μυαλό μας τώρα, μην παραξενευτείτε.
Αυτό είναι το πολίτευμα της Ελλάδας.
Τον ηγέτη της χώρας δεν το ορίζει ο λαός, αλλά τα συμφέροντα που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα.

hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου