Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οι Ιταλοί θα πάρουν εκδίκηση για τους Έλληνες...

Οι προκλήσεις από τους Γερμανούς συνεχίζονται και μετά τον αγώνα Ελλάδα- Γερμανία για τα προημιτελικά του Euro 2012. Η «πανίσχυρη» Γερμανία στον κρίσιμο ημιτελικό της διοργάνωσης, πρόκειται να αντιμετωπίσει τους Ιταλούς, μία ακόμα χώρα του ευρωπαϊκού νότου που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Τίτλος σε δημοσίευμα της Bild αναφέρει «Έφτασε η ώρα για το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους Ιταλούς».
 Οι δημοσιογράφοι της Ιταλίας περνούν με τη σειρά τους στην αντεπίθεση σημειώνοντας: «Ο αγώνας Ιταλία-Γερμανία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αποκτά τεράστια συμβολική σημασία, όπως συνέβη και την Πέμπτη, με την Εθνική της Ελλάδας».

   Το πρακτορείο της χώρας, Ansa, κάνει λόγο για «ραντεβού με την Ιστορία» και σημειώνει «Η Γερμανία μπορεί να αρχίσει να τρέμει. Οι Ατζούρι και οι Γερμανοί συναντήθηκαν, συνολικά, τριάντα φορές, σε απευθείας ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Ο απολογισμός κάνει λόγο για δεκατέσσερις ιταλικές νίκες, εννέα ισοπαλίες και επτά γερμανικές επιτυχίες».
   «Στο ποδοσφαιρικό πεδίο υπάρχει η προοπτική απόκτησης του ευρωπαϊκού τρόπαιου, στο πολιτικό, η αναγκαιότητα να σωθεί το ευρώ, έστω και αν έχει γίνει σαφές ότι η Γερμανία, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να επιμείνει, και πάλι, στην γραμμή της απόλυτης λιτότητας» αναφέρεται στο Liberoquotidiuano.it.
    Η κρατική ραδιοφωνία της Ιταλίας, Rai, αναφέρει «Τα στοιχήματα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ευνοούν την Σκουάντρα Ατζούρα» και προσθέτει ότι οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον μεγάλο ημιτελικό σε γιγαντοοθόνη στην Piazza del Popolo.
    Τέλος, από τον ιταλικό Τύπο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι απαντήσεις στη Bild. «Η Bild περνά στις απειλές» τονίζει η «La Republica» και παρουσιάζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου